עוגיות שוקולד מרשמלו הפתעה! |
בסיס של שוקולד, ממשיך במרשמלו מתקתק ומצופה בציפוי שוקולדי מתוק..
נשמע טוב? לא רק נשמע! אם תכינו את העוגיות האלו..
לא תפסיקו לשמוע "ווואווו! איזה יופי זה בפנים!" נסו.. לא תתאכזבו.
|
למאמר המלא |
|
סוכר איטי, סוכר מהיר |
ראשית, נעשה קצת סדר: פחמימות הוא שם אחר לסוכרים.
אחת החלוקות היא לסוכרים קצרים ולארוכים.
סוכרים קצרים: חד או דו סוכרים כמו גלוקוזה ? סוכר ענבים, סוכרוז ? הסוכר הלבן שבשימוש
יום-יומי, לקטוזה ? סוכר החלב, פרוקטוזה ? סוכר פירות.
סוכרים ארוכים או רב סוכרים כמו עמילן ? חומר התשמורת של צמחים, גליקוגן ?
אגור בשרירים ובכבד, סיבים ? מיוצרים רק בצמחים. |
למאמר המלא |
|
הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע: התרופה הטבעית למחלות החורף |
החורף מביא עימו את המחלות האופייניות לעונה, החל מצינון קל, דרך שפעת ועד לדלקות במערכות הנשימה,
שבגיל מבוגר עלולות להיות מסוכנות. באמצעות צריכה קבועה של כפית דבש ליום, כל אחד מאיתנו יכול לסייע
למערכת החיסונית של הגוף להתמודד עם מתקפת החיידקים בעונת החורף.
לפניכם מספר על הסגולות המיוחדות של הדבש, המעניקות לו את תכונות הריפוי. |
למאמר המלא |
|
טיפים לטיפול בביצים |
על-פי משרד הבריאות: "ביצים מהוות מזון איכותי בעל ערך תזונתי ולהן מקום חשוב בתפריט היומי,
אך, כמו בכל מוצר אחר, כדי להבטיח ולמנוע זיהומים במזון יש לדאוג לכל שלבי הטיפול הנאותים בביצים".
ההנחיות כוללות את התחומים הבאים: רכישת ביצים, הובלת ביצים ואחסונן, טיפול בביצים, בישול ביצים
לאוכלוסיה ב"קבוצות סיכון", הגשה של ביצים ושימוש בביצים קפואות ובאבקת ביצים.
|
למאמר המלא |
|
עוגות גבוהות..איך? |
למי זה לא קרה?
אתם מכינים עוגה, משמנים את התבנית, שופכים עיסה, מכניסים לתנור..
והעוגה תופחת, ותופחת,ותופחת.. ובמקום לעלות ישר למעלה, היא נשפכת לצדדים..
קראו את הכתבה הבאה, ולמדו כיצד אפשר בדרך פשוטה וקלה, למנוע את המקרה, ואפילו להפוך
את העוגות שלכם, ליותר גבוהות.. |
למאמר המלא |
|
טיפים קצרים לאפיה נכונה בתנור |
האם ידעתם שאסור לתבניות לגעת אחת בשניה?
איך בדיוק צריך לשמן תבנית ועוד..
צרור קטן של טיפים שיעזרו לכם בכל הקשור באפיה בתנור.
והכי חשוב, אל תשכחו להשתמש במגבת כשאתם מוציאים את התבניות :) |
למאמר המלא |
|
ציפוי ועבודה עם מרציפן |
המרציפן הוא מעדן, הנמצא בשימוש במגוון דברי מאפה..
החל בעוגיות, וכלה בעוגות מצופות, רולדות ולחמים שונים.
לעוגה המצופה במרציפן יש מרקם חלק ונוח לעבודה (כגון הוספת דמויות מבצק סוכר וכדומה).
המרציפן, בנוסף לצורה הנקיה, גם שומר על "לחות" העוגה למשך זמן ממושך, שומר על טריותה, ומוסיף לה טעם עדין של שקדים.
בכתבה תוכלו ללמוד בקיצור מהו מרציפן אידיאלי, איך מצפים עוגה במרציפן, ואיך יוצרים בקצרה פירות ממרציפן. כמו כן, מצורפת לכתבה טבלה המפרטת את גודל המרציפן הרצוי לציפוי כל עוגה. |
למאמר המלא |
|
|
שימון נכון ושימוש בנייר אפיה |
אין דבר יותר מעצבן מעוגה שלא יוצאת בצורה טובה מהתבנית.
רוב הסיכויים ששימון התבנית אינו נכון ולא משהו אחר שקשור בתבנית עצמה.
כאן תוכלו ללמוד כיצד לשמן תבנית, וכיצד להתאים נייר אפיה לתבניות עגולות בצורה הנכונה. כולל הסברים ותמונות |
למאמר המלא |
|
קישוטי שוקולד |
למדנו פעם אחת על קישוטי שוקולד,
ועכשיו תלמדו איך עושים קישוטי שוקולד
למאפינס, עוגות קטנות וגלידה, וכמובן, צעד צעד עם תמונות... |
למאמר המלא |
|
מי מפחד משמרים ? עשה זאת בעצמך המדריך המלא לטיפול ואפיה עם שמרים |
כמה פעמים יצא לך להתבונן בחצי חיוך חצי חשש בעת שעלעלת/ן בעיתון
ונתקלת/ןבתמונה של מאפה שמרים שנראה טעים ויפה באופן מיוחד
והמשכת/ןהלאה פשוט משום שברור ששמרים זה לא התחום שלכ/ן?!
כמה פעמים שמעת/ן את עצמכ/ן מצהיר/ות אני אלופ/ה באפייה אבל שמרים
זההתחום של אמא שלי או אשתי או אחותי ואפילו השכנה נכנסה
לקטגוריה. |
למאמר המלא |
|
אפיה ברינג.. כיצד? |
שיטת ה"רינג" (טבעת באנגלית) היא שיטה בה ניתן "לרפד" טבעת ממתכת
(שקונים בחנות למוצרי אפיה) ואופים בה.
אפיה ברינג ונייר אפייה גורמת לפיזור טוב יותר של החום בזמן האפייה,
איחסון הרינג הוא קל מאוד בגלל גודלו וצורת הניקוי שלו קלה מאוד.
אנו מודים לגלית ברגר (עוגארט) אשר שלחה לנו את המצגת. |
למאמר המלא |
|
ביצים |
ביצים ביצים....
אחרי שלמדנו קצת על מרנג, הגיע הזמן ללמוד על הביצים.
כאן תוכלו לקרוא כמה טכניקות וטיפים לגבי "טיפול" בביצים...
איך להפריד בין החלמון לחלבון, מה לחפש בביצה ואיך יודעים אם הביצה טריה או לא.. |
למאמר המלא |
|
צעד אחרי צעד-קרמבו! |
בכל מוצ"ש, אני מחפש משהו אחר לנסות ולשתף אתכם הגולשים..
הפעם החלטתי להראות לכם, צעד אחר צעד, כיצד מכינים קרמבו
ביתי.. ואת האמת, הרבה יותר קל ממה שחשבתי, והרבה ה-ר-ב-ה
יותר טעים.. |
למאמר המלא |
|
|
עשו זאת בעצמכם-חותכני עוגיות! |
מי מאיתנו לא התעצבן כשלא מצאנו את חותכן העוגיות בצורת פרה שחיפשנו
כל כך הרבה זמן?
מי לא מכיר את ההרגשה של "15 שקל בשביל חותכן עוגיות?" כשאתם נכנסים לחנות?
ובכן, בכתבה תלמדו, כיצד אפשר להכין חותכני עוגיות מחומרים פשוטים בבית
בכל צורה שתרצו באיזה גודל שתרצו. יותר.. לא תצטרכו יותר לקנות חותכנים! |
למאמר המלא |
|
איך מכינים חביתיות (פנקייקס) מעולות? |
מתחשק לכם משהו מתוק ואוורירי?
אולי עם תוספת גלידה, קצפת, סירופ שוקולד או מייפל? הכל הולך!
הכנסו לכתבה, ולמדו, צעד צעד, כיצד מכינים פנקייקס אווריריים
טעימים ומתוקים!
התוספות? רק הדימיון הוא הגבול |
למאמר המלא |
|
הכל על עוגות גבינה |
למה קורים ה"פיצוצים" והבקעים?
כי הקרום החיצוני העליון של העוגה מתקשה ומתקרש ראשון בגלל חום האפייה כשהפנים עדיין לא אפוי. וכשהפנים הזה תופח הוא נאלץ לפוצץ ולבקוע דרך ה"שריון". |
למאמר המלא |
|
|
טבלת עירבוב צבעים |
איך יוצרים צבע זהב?אבוקדו? כחול ים? אפרסק?
ירוק בהיר או ענבים?
תוכלו לדעת עם טבלת ערבוב הצבעים המצורפת.
הדפיסו אותה ושימרו לעת הצורך... |
למאמר המלא |
|
איך מכינים ממתקי תפוח מסוכרים וטעימים? |
מי לא מכיר את התפוחים המתוקים מתוקים מתוקים, שמוכרים בימי חג ואירועים.
התפוחים בד"כ צבעם אדום, וטבולים בעיסת סוכריה מתוקה...
בכתבה תוכלו לראות צעד צעד כולל תמונות כיצד מכינים את המעדן המתוק הזה.
ניתן להשתמש בכל תפוח, לאו דווקא אדום, נסו אפילו להשתולל ולהשתמש בתפוח
ירוק וחמצמץ עם ציפוי מתקתק בטעם סוכריה.. |
למאמר המלא |
|
|
המסת שוקולד |
איך ממיסים שוקולד בצורה הנכונה?
הסבר בסיסי כולל תמונות להמסה נכונה של שוקולד בסיר אידוי כפול ובמיקרוגל
בימים הקרובים נוסיף עוד הסברים לאיזור המדריכים. |
למאמר המלא |
|
איך מכינים עלים משוקולד |
איך מכינים עלים משוקולד, ובכן, זה לא כל כך קל, אבל בהחלט שווה את זה.
צריך לשמור על הטמפרטורה של השוקולד חמימה, למרוח את השוקולד בזהירות על העלה ולהקפיא אותם ורק אז לקלף..
אבל עכשיו, תוכלו לדעת איך עושים זאת! כולל תמונות והסברים. |
למאמר המלא |
|
שבועות - עשרת הדיברות לעוגות גבינה |
חגיגת שבועות מתחילה במתוק.נט, ומחכות לכם כמה וכמה
כתבות מעניינות, מפורטות, אבל הכי חשוב.. מתוקות!
בכתבה הראשונה לשבועות 2006, תוכלו לקרוא את "עשרת הדיברות"
ע"פ נטע להצלחת עוגות הגבינה. |
למאמר המלא |
|
גלידריה בבית |
למה לקנות כשאפשר להכין לבד?
גלידות, סורבטים ועוד קפואים מתוקים - עם או בלי מכונה, ובטעמים שאתם הכי אוהבים. |
למאמר המלא |
|
|
|
חיתוך עוגה לשכבות |
התחילו מהשכבה התחתונה, סמנו בעזרת סכין קהה סימון מסביב לכל העוגה לחיתוך.
חזרו על שלב זה עוד פעמיים לשכבה השניה והשלישית, תוך כדי השארת רווח שווה בין השכבות.
לחצו על קראו עוד להמשך... |
למאמר המלא |
|
|
איך מצפים עוגות מרובעות? |
אוקי, אז עוגות עגולות, כולנו יודעים לצפות בקרם.
אבל מה עם עוגות מרובעות? מה קורה עם הפינות שתמיד
מבצבצות מתחת לציפוי שלנו ו"מלכלכות" את העוגה שלנו?
במדריך המצולם תוכלו להבין איך "סוגרים" פינות בעוגות מרובעות. |
למאמר המלא |
|
איך חותכים עוגות גבינה? |
בשבוע הקרוב, ועד שבועות, נפרסם כמעט כל יום כתבה מיוחדת לחג השבועות..
כמו כן, אתם מוזמנים להכנס למאגר המתכונים העצום שלנו הכולל לא פחות מ700
מתכונים לגבינה בלבד! (לא לשכוח רק אפיה - לא בישול)... |
למאמר המלא |
|
|
יצירת פרחים מ.... נחשו! |
שלא תגידו שאנחנו לא מפתיעים אתכם..
אחרי בצק המרשמלו, שהיה גילוי מרעיש ומתוק..
אנחנו מביאים לכם הסבר צעד צעד, על יצירת פרחים...
"אז מה כל כך חדש בזה?" אתם שואלים? ובכן, הפרח שמולכם..
עשוי כולו... ממסטיק.. אז. חידשנו או לא? |
למאמר המלא |
|
תיק עזרה ראשונה לעוגות |
קיבלתם הזמנה לעוגה, ישבתם, חשבתם, אפיתם, קישטתם.. התאמצתם...
ועכשיו הגיע הזמן לקחת את העוגה ללקוח. (או למשפחה).
אני קורא לזה, "תיק עזרה ראשונה לעוגות".
מה צריך לקחת איתכם, כשאתם לוקחים אחת מה"יצירות" שלכם איתכם.
הבטחה שלי.. יש פה דברים שלא חשבתם עליהם, אבל כשתקראו תגידו "נכון! באמת צריך!" |
למאמר המלא |
|
טמפרינג |
מהו טמפרינג?
הטמפרינג הוא תהליך של המסת השוקולד לטמפרטורה של 50 מעלות, קירורו ל-25 מעלות, וחימומו מחדש לטמפרטורת עבודה, המשתנה לפי סוגי השוקולד (מריר - 32 מעלות; חלב ולבן 29-30 מעלות.) |
למאמר המלא |
|
|
מרשמלו תוצרת בית-איך עושים? |
הפעם תלמדו.. איך מכינים מרשמלו!
כמובן שאנחנו מעודדים קצת התפרעות, תוסיפו צבעים אחרים
אולי טעמים אחרים (מרשמלו בטעם שוקולד או בזוקה למשל!)
המתכון מצריך מעט ידע בעבודה עם סוכר ומדחום לסוכר |
למאמר המלא |
|
מה זה גנאש, ואיך עושים אותו? |
אני בטוח ששמעתם את השם הזה יותר מפעם אחת במתכון כזה או אחר.
לפעמים אפילו רציתם לשאול "מה זה גנאש?" ולא העזתם :)
אז עכשיו, אני אסביר לכם שלב שלב, מה זה בדיוק גנאש, ואיך מכינים אותו.
בנוסף, עוד תוספת קטנה שאולי תפתיע גם את מי שכן יודע מה זה! |
למאמר המלא |
|
אז החלטתם שאתם רוצים למכור עוגות - המדריך המלא - חלק א |
או קי, אז קראתם את כל הכתבות באתר, למדתם והשכלתם..
ולא רק זה יש לכם כשרון מדהים ויוצאות לכם עוגות ממש מדהימות..
הגיע הזמן לעשות מזה קצת כסף לא? (או הרבה)..
אבל להיות עם כשרון ולהתפרסם מ"פה לאוזן" פשוט לא מספיק..
הכנסו לכתבה הראשונה בסדרה, וקראו 10 טיפים לפרסום העסק המתוק שלכם..
כיצד גורמים ללקוחות לחזור אליכם, ולזכור אתכם ועוד. |
למאמר המלא |
|
|
בצק עלים |
איך מכינים לבד, איפה קונים, באיזו טמפרטורה אופים ולמה חשוב לשמור על סביבת עבודה קרירה. בשיעור ה-14 של האקדמיה לבישול תלמדו הכל על הבצק שמייצר הכי הרבה פירורים |
למאמר המלא |
|
|
הסמכה בחמאה |
רון (שפאץ) כהן שב מהחופשה באיטליה מלא מרץ ומיד חוזר לעסוק באמולסיה הטבעית החביבה עליו - החמאה, ומסביר כיצד מסמיכים וקושרים רטבים בעזרתה
|
למאמר המלא |
|