|
½2 כפות אבקת ג´לטין ½1 כוסות סוכר לבן 1 כוס סירופ תירס בהיר (ניתן להשיג בחנויות שונות לצרכי אפייה) ¼ כפית מלח 2 כפיות תמצית וניל אבקת סוכר
|
| 1. להקציף חצי כוס מים קרים עם הג´לטין. להעמיד למשך כ-30 דקות.
2. בסיר קטן וכבד לערבב סוכר, סירופ תירס, מלח וחצי כוס מים. להעמיד על אש קטנה ולערבב עד שכל הסוכר נמס.
3. להגביר את האש. אם יש מד-חום לממתקים, כדאי להכניס אותו לסיר. יש לבשל את הסירופ עד שיגיע למצב "כדור מוצק". במצב זה, אם נטפטף טיפת סירופ לתוך מים קרים היא תהפוך לכדור די מוצק שלא ניתן למעוך אותו. (לבעלי מד-חום - 244 מעלות פרנהייט/ 117 מעלות צלסיוס) כשהסירופ מגיע לדרגה זו, יש להסיר אותו מיד מהאש. 4. לשפוך את הסירופ לתוך הג´לטין לאט לאט, תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
5. להקציף את התערובת במהירות גבוהה במשך כ-15 דקות, עד שהיא כמעט משלשת את נפחה והיא מאוד סמיכה ובהירה. להוסיף תמצית וניל ולהקציף.
6. לרפד תבנית קטנה באבקת סוכר. לשפוך את תערובת המרשמלו לתוך התבנית. להרטיב את הידיים ולהחליק את התערובת בתבנית. לאבק מלמעלה באבקת סוכר. *אבקת הסוכר שומרת שהתערובת לא תידבק לתבנית
7. להעמיד את התבנית כשהיא לא מכוסה, לייבוש למשך כ-12 שעות. להפוך את התבנית ולהוציא את המרשמלו על קרש חיתוך. לחתוך לקוביות ולאבק באבקת סוכר נוספת. |