|
40 גרם שמרים 4 כפות סוכר כ- ½1 כוסות מים פושרים 4 כוסות קמח 4 חלמונים 4 כפות שמן קליפת לימון או תפוז, מגוררת דק כ- 2 כפות קוניאק 1 שקית סוכר וניל קורט מלח ריבה למלית אבקת סוכר לזרייה שמן לטיגון
|
| * שמים את השמרים בכוס. מוסיפים 1 כף סוכר (מן הכמות הכללית) ומכסים במים פושרים (מן הכמות הכללית). משהים לתסיסה כ- 10 דקות. * מנפים לקערה רחבה את הקמח. צרים גומה. יוצקים לגובה את השמרים התוססים. * מוסיפים את יתר המרכיבים. לשים ומעבדים היטב לבצק גמיש הנפרד מדפנות הקערה. * מקמחים קלות את פני הבצק. מכסים במגבת מטבח ומשהים בפינה חמימה להתפחה של כשעה. * מקמחים קלות שטח עבודה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה. משמנים קלות את פני הסופגניות, למניעת התייבשות ורצוי גם לכסות אותן ברדיד ניילון או בגליון נייר. השהו להתפחה נוספת כ- 20 דקות. בשלב זה הסופגניות מוכנות לטיגון. * יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח בגובה של 5-4 ס"מ. מחממים את השמן. מקפידים על חום אחיד, בינוני, במשך הטיגון, למניעת השחמה מהירה מדי של הסופגניות. לעיתים מתקבלות סופגניות נאות מבחוץ שתוכן בצקי, לא אפוי דיו - מטיגון מהיר מדי בשמן רותח. מטגנים כל סופגניה משני צידיה. מעבירים את הסופגניות המוכנות למגש מרופד בנייר סופג. הגישי חם. * ניתן למלא מזרק בעל פייה צרה וארוכה בריבה. מזריקים לתוך כל סופגניה מוכנה כמות קטנה של ריבה. אפשר גם לבזוק על הסופגניות אבקת סוכר, רצוי מבעד למסננת דקה. |