|
לבסיס: 50 גרם שוקולד מריר קצוץ 80 גרם חמאה 160 גרם נוגט (להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה) 100 גרם פצפוצי אורז
לקרם: 5 חלבונים (200 גרם) ½1 כוסות (300 גרם) סוכר 1 כף מים ½ כפית (2 גרם) ג´לטין ½ כפית תמצית וניל 100 גרם מזרה שוקולד, או שוקולד מגורר
לציפוי: 100 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה) 400 גרם שוקולד מריר קצוץ מזרה שוקולד (לא חובה)
|
| מכינים את הבסיס: 1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.
2. מוסיפים נוגט ומערבבים היטב. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים, עד שהם מצופים מכל הכיוונים.
3. מורחים את התערובת בשכבה אחידה בעובי חצי ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקרר עד שהבסיס מתקשה.
4. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ בעזרת קורצן ומקלפים מנייר האפייה. שומרים את העיגולים בשכבה אחת בכלי אטום במקרר עד השימוש.
מכינים את הקרם: 1. מחממים חלבונים וסוכר בסיר כפול (מעל אדים) תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס (65 מעלות).
2. מעבירים את תערובת החלבונים לקערת הקצפה ומקציפים לקצף יציב ומבריק.
3. מוזגים מים לקערית. מפזרים את אבקת הג´לטין על פני המים וממתינים שתי דקות. מחממים את הג´לטין המומס במיקרוגל במשך 10-15 שניות, עד לקבלת נוזל שקוף וחלק. יוצקים בבת אחת לקצף החלבונים עם תמצית הווניל, וממשיכים להקציף עד שהתערובת נעימה למגע שפתיים.
4. מקפלים לקצף מזרה שוקולד.
5. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה, ומזלפים מגדלים על בסיסי הקרמבו. מעבירים למקפיא לכמה דקות.
מכינים את הציפוי: 1. ממיסים חמאת קקאו במיקרוגל למרקם נוזלי וחלק. יוצקים על השוקולד הקצוץ ומערבבים עד להמסה.
2. טובלים את הקרמבו (הפוך, גבעות כלפי מטה) בציפוי, מניחים על רשת ואם רוצים, מפזרים מעט מזרה שוקולד על החלק העליון של הקרמבו. מעבירים למקרר עד התייצבות. שומרים בשכבה אחת בכלי אטום במקרר. |