|
200 גרם חמאה 2 ביצים 2 + חלמונים (או שלוש ביצים למתקמצנים) שני שליש כוס סוכר 1 כף תמצית וניל 1 כוס קמח תופח ½ כוס (100 גרם) פרג ½ כוס קוקוס 1 גביע שמנת חמוצה )%9 בהחלט מספיקה(
|
| 1 מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צ.) משמנים ומקמחים תבנית אפייה מרובעת או עגולה (הגודל לא ממש חשוב כל עוד הוא נראה נורמאלי. תבנית קצת יותר גדולה תניב עוגה קצת יותר נמוכה, ותבנית קטנה תניב עוגה גבוהה. בכל מקרה זה ייצא בסדר).
2 שמים את כל חומרי העוגה יחד במעבד מזון עם להב פלדה. מעבדים דקה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 יוצקים לתבנית ואופים 50 דקות, עד שפני העוגה משחימים.
טיפ: אם רוצים ציפוי שוקולד לעוגה, ממיסים יחד 100 גרם חמאה ו-200 גרם שוקולד מריר, טורפים פנימה במהירות חלמון ביצה אחד, 2 כפות ברנדי או קוניאק וכפית תמצית וניל, מצננים מעט ומורחים על העוגה. |