|
לתחתית: 100 גרם ביסקוויטים ללא סוכר (זמין בכל סופר. רצוי ביסקוויטים בטעם קינמון או שוקולד) 50 גרם חמאה מומסת
לעוגה: 750 גרם גבינה לבנה 9% 2 כפות קורנפלור גדושות ½1 כפות ממתיק מלאכותי - דיאט טיפ גרירת לימון גדול גרירת תפוז 4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות 200 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי: 200 מ"ל שמנת חמוצה 50 מ"ל שמנת מתוקה כמה טיפות ממתיק מעט שוקולד מריר ללא סוכר, לגירור
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
|
| מחממים תנור לחום בינוני גבוה - 190 מעלות.
במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים עדינים, מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
בעזרת הידיים מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית, בשכבה אחידה.
אופים את התחתית כ-7 דקות, עד שהיא מתייבשת מעט.
מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים אותה על שיש קר או על הריצפה, כדי שתתקרר מהר. מנמיכים את התנור לחום בינוני- נמוך - 170 מעלות.
במיקסר עם ראש עירבוב מעבדים במהירות בינונית את הגבינה עם הקורנפלור, הממתיק והגרירות, עד לקבלת תערובת חלקה - מקפידים לא להקציף את הגבינה. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, אחד אחרי השני, וכשהם נבלעים מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים. כשהתערובת חלקה עוצרים את פעולת המיקסר.
בקערה נקייה, בעזרת ראש הקצפה נקי, מקציפים את החלבונים לקצף רך. מקפידים לא להקציף יותר מידי.
מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה, בשלושה מחזורים.
יוצקים את תערובת הגבינה והביצים לתבנית ואופים 30-40 דקות, עד שהשוליים מתייצבים, אך המרכז עדיין רוטט.
בזמן שהעוגה בתנור טורפים את השמנת החמוצה עם 50 גרם שמנת מתוקה ומעט ממתיק, עד לקבלת תערובת חלקה. כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור, מנמיכים את החום ל-100 מעלות ויוצקים בזהירות רבה את הציפוי על העוגה (העוגה עדיין רכה מאוד, ניזהרים לא ליצוק את הציפוי בזרם חזק, על מנת לא לפגוע בפני העוגה). מחזירים לתנור ל-5 דקות, עד שהציפוי מתייצב מעט. מוציאים את העוגה מהתנור ומגררים עליה מעט שוקולד, בעודה חמה.
מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך מכניסים למקרר למשך הלילה. לפני ההגשה מעבירים סכין גמישה ורטובה סביב שולי העוגה ומחלצים אותה מהתבנית.
כדאי להכין את העוגה יום לפני ההגשה. |