פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
---|---|---|---|
כמות: 6 מנות. כשרות: כשר בשרי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 90 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
3 פרגיות שלמות
חצי כוס שמן זית חצי כוס יין לבן יבש 100 גרם דבש למילוי: חצי קג´ אורז בסמטי חצי ליטר מים-רותחים שמן זית 250 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים-משמשים,דבלים,תמרים,שזיפים ,כל מה שבא 100 גרם צנוברים קלויים 2 בצלים קצוצים דק 3 שיני שום קצוצות מלח גס פלפל שחור גרוס תמונת המתכון: ![]() לחץ להגדלה |
שוטפים ומייבשים את הפרגיות.
המילוי: בסיר-מטגנים את האורז בשמן זית-עד שמתחמם, מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס. מכסים ומבשלים שבע דקות, מסירים מהאש. אם נשארו מים-שופכים אותם,משאירים את הסיר מכוסה . מטגנים במחבת בצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף ! מוסיפים את תערובת הפירות היבשים,ממליחים בעדינות ומפלפלים, מקפיצים כדקה ומסירים מהאש,מוסיפים את הצנוברים. מערבבים את כל התערובת עם האורז. הפרגיות: מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים, מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית. מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ. את שארית הרוטב שומרים. ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז, מניחים על תבנית משומנת בשמן זית. אופים כשעה-שעה ורבע ב-180 מעלות. *במהלך הבישול- חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול. אחרי כחצי שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה . בתיאבון!!! המתכון הנ"ל באדיבות קייטרינג "מולי ומיכל" טלפון- 04-9541052 http://www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal/ |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י meital_m55 בתאריך 19/01/2009 13:30:40. |