פתי בר עם פירות יבשים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 15 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 30 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
100 גרם פתי בר שבורים לחתיכות קטנות
250 גרם ממרח תמרים ללא חרצנים (עיסת תמרים) 100 גרם חמאה רכה 1-2 כפות דבש 3 יחידות תאנים מיובשות חתוכות לרצועות רחבות 5 יחידות משמשים מיובשים חתוכים לרצועות ¼ כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים גס ¼ כוס זרעוני שומשום קלויים כפית גדושה ג´ינג´יר טרי מגורר (במידה ורוצים) |
1. שמים את התמרים בקערת זכוכית ומחממים במיקרוגל כ-2 דק´ עד שהעיסה מתרככת. לחילופין, ניתן לחמם מעל סיר אידוי.
2. בעזרת מזלג טורפים פנימה את הדבש, החמאה הרכה ושברי הפתי בר. 3. מוסיפים את הפירות היבשים, הג´ינג´יר והשומשום וממשיכים לערבב עם מזלג לתערובת סמיכה. 4. שוטחים נייר אלומיניום ושמים בתוכו את התערובת בצורת נקניק באורך של כ-40 ס"מ. מגלגלים לגליל מהודק, סוגרים היטב ומשהים במקרר ליממה. (או במקפיא). 5. פורסים ומגישים. בתאבון! |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 28/11/2008 23:25:33. |