עוגת ערמונים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  125 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:




עוגת ערמונים טירול



חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:



מתכון של חיים קצין

לתחתיות ולציפוי מרנג:

5 חלבונים

380 גרם סוכר

1 כף אבקת קקאו

למילוי העוגה:

250 גרם מחית ערמונים בסיסית - מתכון בתחתית העמוד

2\1 1 כפות שרי ברנדי או קירשוואסר

50 גרם קצפת

1/3 כוס חלב

1 כפית אבקת קקאו

1 כפית מחוקה אבקת ג´לטין

2 חלמונים

120 גרם שוקולד מריר מומס

1/2 1 כפות קוניאק

250 גרם שמנת מוקצפת



 


אופן הכנה.

1. על אמבט אדים (בין-מרי), מקציפים לקצף יציב את החלבון והסוכר.

2. עם צנטר משונן מזלפים רשת בקוטר העוגה על נייר אפיה. מזלפים עוד 2 פסים שאורכם כ40- ס"מ, והם ישמשו בשלב מאוחר יותר לעיטור הדפנות של העוגה.

3. מוסיפים ליתרת המרנג את אבקת הקקאו ומזלפים 2 תחתיות עגולות בקוטר העוגה על נייר אפיה בעובי של 1 ס"מ או חצי.

4. אופים את התחתיות ואת רשת המרנג בתנור מחומם מראש ל120- מעלות במשך 50 דקות. מניחים להתייבש בתנור מכובה במשך שעה נוספת. מצננים.

לעוגה:

1. מניחים תחתית מרנג שוקולד בתחתית העוגה, מעמידים טבעת מסביב.

2. מקציפים חלמונים, מרתיחים חלב, קקאו, מורידים את החלב מהאש, מוסיפים אבקת ג´לטין, מערבבים היטב ויוצקים את החלב לתוך קציפת החלמונים. ממשיכים לערבב עוד 2 דקות.

3. יוצקים את תערובת החלב והחלמונים לתוך השוקולד המומס יחד עם הקוניאק. מצננים.

4. מערבבים את תערובת השוקולד, מקפלים פנימה את השמנת ויוצקים לתוך טבעת העוגה, מכסים בתחתית מרנג שוקולד. מקפיאים שעה אחת.

5. מוסיפים את הקירשוואסר לתוך מחית הערמונים ומערבבים. מורחים על התחתית שכבה אחידה.

6. משחררים מהטבעת, מורחים 50 גרם קצפת על הדפנות והחלק העליון. מניחים את הרשת ממרנג לבן, מקצצים את 2 פסי המרנג הלבן לפרורים ומדביקים מסביב לעוגה.

 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י חיים שף בתאריך 20/09/2008 15:58:55.


כניסה לאתר המתכונים