פאג" שוקולד - | |||
---|---|---|---|
כמות: 35 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: לא צויין. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
פונדנט שוקולד חמה. זמן הכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 15 דקות. מספר מנות: 35 יח" של 160 גרם כ"א. יש לחמם את התנור מראש 180 מעלות. חומרים: 1 קג" שוקולד מריר פתיתים בלגי . 1 קג" חמאה צהובה. 1 קג" סוכר ( 5 כוסות). 20 ביצים מס"2 . ועוד 20 חלמוני ביצים . 430 גרם קמח תופח /או קמח רגיל בתוספת 1 כפית אבקת אפיה. 1/4 1- כפית מלח דק. 2 דפיי נייר אפיה. 35 נייר טורטלים בגובה 7 סמ". 5 כפות ליקר קפה. ---------------------------------- למילוי יש להכין מראש . 250 גרם שוקולד לבן. 50 מ"ל שמנת השף הלבן 32% שומן. כף ליקר ווניל. ------------------------ |
מתחילים קודם את המילוי . את כל החומרים שקולד לבן ,שמנת ,והווניל להכניס לקערה פלסטיק למיקרו ל-1 דקה ,לערבב היטב למירקם חלק ולפזר על נייר פרגמנט לקפל ל-2 לשטח לעובי של 5 ממ" ולהכניס לקירור. אופן ההכנה של הפונדנט. את השוקולד, והחמאה ממיסים אפשר במיקרו/ או בקערית כפולה שמיתחתו מים על הגז ולערבב היטב לקבלת מירקם חלק. מעבירים למיקסר ומוסיפים את הסוכר,ליקר הקפה ומלח. מוסיפים תוך כדי עירבוב את הביצים אחד אחד . מוסיפים גם את החלמונים בהדרגה ונותנים למיקסר לעבוד כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח במהירות איטית. מוציאים את השוקולד שהיכנו מהמקרר חותחים לקוביות ומניחים במרכז הטורטלים. יוצקים פנימה את התערובת בגובה 1 סמ" פחות מגובה הטורטל מסדרים על מגש עם נייר אפיה במרווחים של 2 אצבעות ואופים בתנור שחומם מראש , כעבור 14 דקות יש לכבות את התנור ולאחר דקה 1 להוציא , כעבור שעה אפשר להגיש מסירים את הטורטל בזהירות מניחים במרכז הצלחת ומגישים עם גלידה וקצפת ומקשטים בפרי שאוהבים. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י חיים שף בתאריך 18/09/2008 18:42:34. |