כבד קצוץ לראש השנה - | |||
---|---|---|---|
כמות: 10 מנות. כשרות: כשר בשרי. קושי: למקצוענים. זמן הכנה: 120 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
700 גרם כבד עוף טרי 4 בצלים חתוכים לרבעים 5 ביצים קשות 1 תפוח עץ גרנד קלוף ומרוסק גס 2 בננות פרוסות לעיגולים דקים 50 גרם צימוקים צהובים 1 כוס שמן תירס 1 כוס קמח מצה 1 גבעול עלי סלרי לקישוט 2 כפיות מלח דק 1 כפית פלפל שחור 1 כף דבש |
+ מכינים את הכבד: שוטפים ומסננים את הכבד. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הכבד ומשחימים מסביב. מוסיפים את הבצל וממשיכים בטיגון, עד להזהבה. שמים את הכבד והבצל במקרר לחצי שעה. + מחממים את הדבש עם הצימוקים, קמח המצה, המלח והפלפל על אש נמוכה ומערבבים כ - 3 דקות. + מוציאים את הכבד מהמקרר, מוסיפים את הביצים הקשות וטוחנים לקערה. + מוסיפים את התפוחים, הבננות והדבש. + מעבירים את התערובת לכלי פלסטיק או סיליקון, רצוי עגול ומשונן, ומקררים במשך 5 שעות. + להגשה: מעבירים לצלחת ומקשטים עם גבעולי הסלרי |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י חיים שף בתאריך 18/09/2008 17:52:09. |