מרנג שוקולד ואגוזים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 30 מנות. כשרות: כשר פרווה. קושי: לא צויין. זמן הכנה: 130 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
4\3 כוס אבקת סוכר 100 גרם שקדים 3 כפות קקאו הולנדי 4 כפיות עמילן תירס 1 כוס חלבונים (3-4 יחידות, לפי הגודל) 1 כפית קרם טרטר 1 כפית תמצית וניל טיפת תמצית שקדים |
1. מחממים תנור ל- 100 מעלות. 2. במעבד מזון שמים 4\1 כוס סוכר, שקדים, קקאו ועמילן תירס ומערבבים למעין "קמח גס". 3. במיקסר טורפים חלבונים, קרם טרטר ותמציות - עד שנוצר קצף קל, מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב אך לא "יבש". 4. מקפלים את המרכיבים היבשים לתוך הקצף וממלאים שק זילוף עם צנתר כוכב קוטר 8 מ"מ. 5. מרפדים תבניות אפיה שטוחות בנייר אפיה ומזליפים פסי מרנג לכל אורך התבנית (או בכל צורה אחרת - עיגול למשל) 6. אופים שעה וחצי ומצננים לפחות שעה לפני שמאכסנים בכלי אטום. אם אפיתם מקלות, שוברים לפיסות של 6-7 ס"מ. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י חיים שף בתאריך 18/09/2008 17:25:54. |