פנקייק - | |||
---|---|---|---|
כמות: 6 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 40 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
¼ קליפת לימון מגורד
¾ כוס קמח כוס חלב 2 כפות שמן 2 כפות סוכר 2 כפיות אבקת אפיה כפית תמצית וניל ביצה אחת |
מערבבים בקערה את החלב, הביצה, תמצית הוניל, השמן והלימון המגורד.
בקערה נוספת מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפיה. לאחר שהתקבלו 2 תערובות אחידות, שופכים את התערובת של החלב, הביצה ושאר הדברים לתוך התערובת של הקמח, הסוכר ואבקת האפייה בהדרגה, תוך ערבוב קשה, עד שמתקבלת תערובת אחידה נוזלית וסמיכה. (חשוב לא לשפוך את התערובות הפוך!) לאחר מכן שמים מחבת בגודל בינוני על להבה בינונית-גבוהה,עם מעט שמן (שכבה דקה לפי גודל המחבת). לוקחים מהבלילה ובאמצעות מצקת יוצקים למחבת הלוהט. באמצעות כמות הבלילה שיוצקים אפשר להשפיע על גודל ועובי ה פנקייק. הסימן לכך שצריך להפוך את הפנקייק הוא בועועת שמבצבצות בכל הפנקייק ולא רק באמצע. דקה אחרי שהופכים אפשר להוריד מהאש. בתאבון!! |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 25/07/2008 20:27:49. |