מרק עדשים בניחוח תפוז וקוקוס - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  35 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 צ´ילי אדום, ללא הגרעינים והחלק הלבן המרכזי- מה שיוצר את רב החריפות, חתוך לקוביות
1 בצל
1 שן שום קצוצים
200 גרם עדשים כתומות
1 כף שמן משובח- זית או אחר
1 כפית אבקת קארי
1 ליטר ציר ירקות
1 תפוז קטן
50 גרם חלב קוקוס
מלח, פלפל
50 גרם פתיתי קוקוס 
לחמם השמן בסיר ולהוסיף הצ´ילי, בצל ושום ולטגן באש בינונית. להוסיף קארי וציר ירקות להביא לרתיחה.
להוסיף עדשים, לכסות הסיר ולבשל עוד 20 דקות או עד להתרככות העדשים.
את התפוז לשטוף במים רותחים ולייבש. לגרר הקליפה. לסחוט התפוז. להוסיף קליפה ומיץ למרק יחד עם חלב הקוקוס.
במיקסר ידני לרסק המרק.
לקלות קלות את הקוקוס ולקשט את המרק בהגשה עם מעט קליפת תפוז וצ´ילי. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 13/06/2008 19:08:45.


כניסה לאתר המתכונים