עוגת יום הולדת - דג מתוק - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
עיסה של כדורי שוקולד (אופן הכנה מצורף) קרם שוקולד לבן ביסקוויטים סוכריות עדשים צבעוניות ואחת בצבע שחור (לעין) 400 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות 300 גרם שמנת לקצפת |
מניחים שוקולד בקערה של מעבד מזון. מרתיחים שמנת לקצפת (להזהר שלא תגלוש). ממתינים כדקה ויוצקים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים כ-5 דקות. מערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק. שומרים בערך חצי כוס מהקרם במקרר. אין צורך לנקות את הקערה לפני השלב הבא: עיסה לבנה לכדורי שוקולד: קרם שוקולד לבן ביסקוויטים מוסיפים ביסקווטים שבורים לקערת מעבד המזון עם הקרם שנשאר. מעבדים ביחד ומוסיפים ביסקוויטים עד שנוצרת עיסה שאפשר לעצב אותה. בדרך כלל נוצר כדור שמסתובב במעבד המזון. להכנת הדג: מעצבים את הצורה הכללית של הדג משני חלקים לפני התמונה: חלק גדול מעוצב כעיגול vמחודד בקצה וחלק שני מעוצב בצורת קשת. מורחים את דג בחצי כוס הקרם ששמרנו במקרר. הקרם הזה משמש כדבק וליופי. ועכשיו הגענו לחלק הנחמד שילדים נהנים מאוד לקחת בו חלק: מדביקים את העדשים הצבעוניות לדג כיד הדמיון הטובה. משאירים את איזור הראש ריק – ללא עדשים, ומניחים בו את הסוכריה השחורה – כעין. אפשר לעצב מהעיסה גם בועות אויר שיוצאות מהדג. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 22/04/2008. |