סושי - | |||
---|---|---|---|
כמות: 2 מנות. כשרות: כשר פרווה. קושי: לא צויין. זמן הכנה: 30 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
מצרכים להכנת האורז: 2 כוסות אורז לסושי 3 כוסות מים (לסיר) + קערת מים להשריית האורז חצי כוס חומץ אורז שתי כפות סוכר חצי כפית מלח מצרכים למילוי: רצועות גזר רצועות אבוקדו רצועות מלפפון רצועות סלמון טרי או מעושן או כל פילה דג אחר |
להכנת התערובת לחומץ, יש להמיס היטב את החומץ עם הסוכר והמלח (אפשר במיקרוגל), ולהניח בצד. להשרות את האורז חצי שעה בקערת מים, ואחר כך לשטוף היטב את האורז. להעביר לסיר, להוסיף את המים ולהביא לרתיחה (ללא מכסה). להנמיך את האש למינימום, לכסות את הסיר, ולבשל עד אידוי מוחלט של המים (כ- 15 דקות) . לכבות את האש ולהמתין עם הסיר מכוסה עשר דקות נוספות. לאחר מכן יש להעביר את האורז המבושל לקערה גדולה. לשפוך את "תערובת החומץ" על האורז החם, ולערבב בתנועות אווריריות להספגת החומץ. לשטח קלות את האורז המוחמץ בקערה, ולצננו לטמפרטורת החדר. גלגול הסושי: בכדי לגלגל את הסושי, מניחים דף אצת נורי על מחצלת הבמבוק. משטחים אורז על האצה ומשאירים כ- 2 ס"מ ללא אורז בחלק העליון. מסדרים "פס" מילוי מהאפשרויות הרצויות. מגלגלים בעזרת המחצלת לגליל. עם סכין חד חותכים כל "גליל" ל- 8 חתיכות. הגשה: בעת ההגשה ניתן להוסיף בצד רוטב סויה יפני, וואסבי, וג´ינג´ר יפני כבוש. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י ketty3 בתאריך 04/11/2008. |