עוגת מיץ תפוזים עם תותים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  למקצוענים.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
כלי עבודה:
2 קערות גדולות
3 כוסות
מיקסר יד חשמלי להקצפת ביצים
מקצפת ידנית
פומפיה דקה לגירוד קליפות פרי הדר
כפות ותרוודים
תבנית עגולה מס´ 28

חומרים לעוגה:
5 ביצים
450 גרם קמח
250 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 שקית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן
כוס מיץ מתפוזים טריים
גרד מקליפת לימון ומקליפת תפוז
כפית מיץ לימון טרי
500 גרם תותים טריים מאוד
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפיות סוכר 
להכין מראש את כל החומרים ולשמן היטב את התבנית ולקמח - לנער את שאריות הקמח ולהניח בצד.
להפריד חלמונים מחלבונים כשהביצים עדיין קרות (החלבון יותר צמיגי אז והביצים ניפרדות בקלות רבה יותר), להכניס לשתי קערות גדולות נפרדות.
להחלמון להוסיף חצי מכמות הסוכר ואת השמן ולהקציף.
להוסיף קמח,אבקת אפיה, גרד תפוז ולימון ולערבב ותוך כדי ערבוב להוסיף את מיץ התפוזים.
לערבב היטב שלא ישארו גושים.
להכין מהחלבונים קצף יציב עם שארית הסוכר ולקראת סוף ההקצפה להוסיף את מיץ הלימון לקצף ולהמשיך להקציף (הקצף יצא רך וטעים, בעלך יאכל אותך... לא סתם בדיחת געגועים לזמנים אחרים...) הקצף יצא יציב יותר יותר ומבריק יותר (אני עושה זאת עם כל העוגות שאני מכינה)
להוסיף את החלמונים המוקצפים לאט ובתנועת קיפול לתוך עיסת הבצק ולערבב היטב אך בזהירות.
לחמם תנור ל160 מעלות ולהכניס את העוגה לתבנית ולתנור על המדף השני מלמטה.
לאפות כשעה או עד שקיסם שיניים שננעץ בעוגה עד תחתיתה, יוצא יבש מהעוגה.
להשאיר בתנור הכבוי ל15 דקות כשהדלת עדיין סגורה, להוציא ולקרר.
כשהעוגה קרה: להכין קצפת יציבה מהשמנת המתוקה עם 4 כפיות סוכר ולהחזיר למקרר.
לנקות את התותים מן העוקץ והחול, ליבש ולפרוס את העוגה באמצע לרוחבה.
למרוח חלק די קטן של שמנת מתוקה על חציה התחתון של העוגה ולקשט בפרוסות תותים
לסגור עם הלחק העליון ולמרוח על כל העוגה את שאר השמנת המתוקה ולקשט בחצי תותים ללהניח על גבי מגש עוגות עם מכסה ולמקרר למספר שעות.
באמת שלא נישאר מהעוגה הזאת שום דבר אחרי ה"סיבוב" הראשון.
בתאבון
שלכם שרה אנגל 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י שרה אנגל בתאריך 04/10/2008.


כניסה לאתר המתכונים