סשימי דג ברוטב תפוחי עץ, ליים וחזרת (מתכון לסושי) - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: לא כשר. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 45 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
600 גרם טונה או סלמון טריים מאוד לתיבול הדג: 1 בצל אדום 1 כף ג´ינג´ר טרי 2 כפות רוטב סויה 2 כפות ממרח מיסו לבן שמן זית מירין (יין אורז מתקתק) או דבש תערובת פלפל, זרעי כוסברה ומלח. לרוטב: כמה כפות מיץ ליים או לימון 1 כפית קליפת ליים או לימון 1 תפוח עץ ´סמיט´ 2 כפיות וואסאבי או חזרת לבנה 2 כפות שמן זית מעט ג´ינג´ר תערובת פלפל, זרעי כוסברה ומלח. |
1. מורחים את הבצל בשמן זית, עוטפים בנייר אלומיניום וצולים אותו על הכיריים עד שהוא מושחם ורך. מקלפים ומקררים. לחלופין אפשר לאפות בתנור חם כ- 20 דקות. 2. מכינים את הרוטב: בקערה מתאימה מערבבים את מיץ הלימון עם הקליפה המגוררת. מגררים דק את התפוח. מוסיפים את התפוח המגורר, הוואסאבי או החזרת, ושמן הזית. 3. מכינים את תיבול הדג: קוצצים דק את הבצל. מוסיפים את ממרח המיסו, הסויה, מעט מירין או דבש ותערובת הפלפל עם זרעי הכוסברה והמלח. 4. מרכיבים את המנה: חותכים את הדג לפרוסות דקות מאוד. מערבבים את פרוסות הדג עם תערובת הבצל והמיסו. יוצקים מעט מרוטב תפוחי העץ על צלחות הגשה ומסדרים פרוסות של הדג בצורה נאה. מגישים מייד. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 04/06/2008. |