עוגת מוס רמזור - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  45 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
5 ביצים מס´ 1
1 אינסטנט פודינג בשטעם שוקולד
5 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
1/4 מרגרינה
1 שוקולד מריר 100 גרם
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 כפית רום
4 כפות חלב
1 כוס חלב 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

להפריד את הביצים, ואת החלבון לשים בקערת המקסר ולהקציף כ - 10 דקות (מאוד חשוב!) לאחר מכן להכניס פנימה לאט את ה - 4 כפות סוכר ורק בסוף להוסיף את 5 החלמונים ולסיים את ההקצפה.
באמצעות כף יש למזוג לתוך קציפת הביצים בהדרגתיות את אינסטנט פודינג השוקולד ובעזרת לקקן לקפל לתוך הקציפה עד שכל קציפת הביצים הופכת לבלילה כהה בצבע שוקולד.
יש לשמן ולקמח תבנית 24 או 26 למזוג לתוכה את הבלילה ולאפות בחום של 160 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
(העוגה נמוכה והאפייה דיי קצרה!)
כשהעוגה יוצאת מהתנור יש לתת לה להתקרר ובנתיים יש להכין את הקרם.
יש להכניס לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, כוס החלב ואינסטנט פודינג וניל ולהקציף עד הגעה למצב קרם.
יש למרוח את הקרם על העוגה את הקרם וליישר על גבי העוגה.
בפינגאן או בסיר קטן יש לשבור את השוקולד המריר בצרוף כפית רום ו 4 כפות חלב ועל אש קטנה לערבב עד ליצירת קרם שוקולד - להוריד מהאש ולהכניס פנימה את 1/4 המרגרינה - לערבב הייטב עד להמסה מוחלטת של המרגרינה ואז למזוג באמצעות כף על העוגה (לא באמצעות הסיר או הפינג´אן זה יעשה חור בעוגה!) אחרי שכל הקרם נמזג על העוגה יש לנענע את העוגה ימינה ושמאלה עד לכיסוי מלא של העוגה. להכניס למקרר לשעה וחצי לפחות ו.....בתאבון!! הצלחה מובטחת!! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י divain בתאריך 26/03/2008.


כניסה לאתר המתכונים