אוזני המן - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  30  מנות.        כשרות:  לא ידועה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  120 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
2 ביצים מס´ 2
½ כוס מים פושרים
½ כוס חלב פושר
40 גרם חמאה מומסת
כפית מלח
3 כפות סוכר
500 גרם קמח
½1 כפית שמרים יבשים
אבקת סוכר
מליות שונות
שוקולד למריחה
ממרח תמרים ואגוזי מלך
פרג
ממרח חלבה ופקאן מסוכר 
1. מכניסים את כל החומרים לקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד וקצת דביק. מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות. 2. לשים שוב כשתי דקות. מחלקים את הבצק לשניים, ומרדדים כל חלק לעובי של 5 מ"מ.
3. קורצים בעזרת כוס או חותכים ממתכת עיגול בגודל 5-10 ס"מ.
4. מניחים בעזרת שתי כפיות מלית על כל עיגול וסוגרים למשולש. יש להקפיד על הידוק טוב.
5. מברישים בביצה טרופה.
6. מתפיחים שוב כ-20 דקות.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 19/03/2008.


כניסה לאתר המתכונים