אזני המן במלית פרג - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  30  מנות.        כשרות:  לא ידועה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
200 גרם מרגרינה ללא מלח קרה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ לימון או תפוז
קליפה מגוררת מלימון קטן
2 חלמונים (או ביצה אחת)

למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1/2 כוס יין מתוק
קליפת לימון מגוררת דק
50 גרם מרגרינה עם מלח
3-4 כפות פירורי ביסקוויט
ביצה טרופה להברשה

לגיוון – מלית אגוזים
חומרים למילוי כמות אחת של בצק (30 אוזני המן):
150 גרם אגוזים קצוצים
100 גרם צימוקים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כף קליפת לימון מגוררת
4 כפות דבש או ריבה, למריחה 
+ מכינים את הבצק: מקציפים קוביות מרגרינה עם סוכר, חלמונים וקליפת לימון, עד לקבלת תערובת קרמית. מורידים את מהירות העבודה של המיקסר ומוסיפים קמח ומיץ לסירוגין. כשהבצק מגובש מוציאים מהמיקסר, מחלקים ל-4, עוטפים בנילון ומשהים כ-20 דקות במקרר.
+ מכינים מלית פרג: מבשלים פרג, סוכר, יין, לימון ומרגרינה, מעל ללהבה בינונית. בוחשים את התערובת כ-10 דקות, עד שמתקבל מרקם רך. מוסיפים פירורי ביסקוויט לקבלת מרקם יציב ונוח למריחה. מצננים.
+ מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול מלית וסוגרים את השוליים משלושת הכיוונים לצורת אוזן המן. ממלאים כך את כל עיגולי הבצק ומורחים בביצה טרופה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ אופים כ-15 דקות או עד להזהבה. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. מאחסנים בקופסה אטומה.

+ מכינים את מלית האגוזים: מערבבים אגוזים, צימוקים, סוכר ולימון.
+ מורחים כל עיגול בצק במעט דבש או ריבה, עורמים במרכזו מתערובת האגוזים ומעצבים לאוזן המן. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 19/03/2008.


כניסה לאתר המתכונים