אזני המן במלית פרג - | |||
---|---|---|---|
כמות: 30 מנות. כשרות: לא ידועה. קושי: בינוני. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לבצק: 1/2 2 כוסות קמח (350 גרם) 200 גרם מרגרינה ללא מלח קרה, חתוכה לקוביות 1/3 כוס סוכר 1/4 כוס מיץ לימון או תפוז קליפה מגוררת מלימון קטן 2 חלמונים (או ביצה אחת) למלית פרג: 200 גרם פרג טחון 1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם) 1/2 כוס יין מתוק קליפת לימון מגוררת דק 50 גרם מרגרינה עם מלח 3-4 כפות פירורי ביסקוויט ביצה טרופה להברשה לגיוון – מלית אגוזים חומרים למילוי כמות אחת של בצק (30 אוזני המן): 150 גרם אגוזים קצוצים 100 גרם צימוקים 1 כוס סוכר (200 גרם) 1 כף קליפת לימון מגוררת 4 כפות דבש או ריבה, למריחה |
+ מכינים את הבצק: מקציפים קוביות מרגרינה עם סוכר, חלמונים וקליפת לימון, עד לקבלת תערובת קרמית. מורידים את מהירות העבודה של המיקסר ומוסיפים קמח ומיץ לסירוגין. כשהבצק מגובש מוציאים מהמיקסר, מחלקים ל-4, עוטפים בנילון ומשהים כ-20 דקות במקרר. + מכינים מלית פרג: מבשלים פרג, סוכר, יין, לימון ומרגרינה, מעל ללהבה בינונית. בוחשים את התערובת כ-10 דקות, עד שמתקבל מרקם רך. מוסיפים פירורי ביסקוויט לקבלת מרקם יציב ונוח למריחה. מצננים. + מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול מלית וסוגרים את השוליים משלושת הכיוונים לצורת אוזן המן. ממלאים כך את כל עיגולי הבצק ומורחים בביצה טרופה. + מחממים תנור ל-200 מעלות. + אופים כ-15 דקות או עד להזהבה. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. מאחסנים בקופסה אטומה. + מכינים את מלית האגוזים: מערבבים אגוזים, צימוקים, סוכר ולימון. + מורחים כל עיגול בצק במעט דבש או ריבה, עורמים במרכזו מתערובת האגוזים ומעצבים לאוזן המן. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 19/03/2008. |