גראנד מרינייר ושוקולד חלב - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר לפסח.        קושי:  למקצוענים.        זמן הכנה:  1800 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
חומרים לגאנש שוקולד לבן – הכנה של יום קודם
2 מיכלים של שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן

חומרים לקרם שוקולד חלב – הכנה של יום קודם
1 מיכלים של שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד חלב

חומרים למוס אפויי:
5 חלבונים
½ כוס סוכר
5 חלמונים
250 גרם שוקולד לבן מומס
תבנית בקוטר 26

חומרים לפרפה
50 גרם חמאה
150 גרם שוקולד חלב
3 חלמונים
גרידה מתפוז אחד
רבע כוס ליקר תפוזים
3 חלבונים
1 כף סוכר 
דורש השקעה והכנה של יום קודם

אופן הכנה לגאנש שוקולד לבן
מרתיחים שמנת מתוקה , מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן, מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי, מכניסים למקרר למשך הלילה.

אופן הכנה לקרם שוקולד חלב
מרתיחים שמנת מתוקה , מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד חלב, מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי, מכניסים למקרר למשך הלילה.

אופן הכנה למוס אפויי
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מרי.
מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף יציב מעבירים לקערה.
באותו מיקסר (לא צריך לשטוף) מקציפים את החלמונים ממש חלש כ- 2 עד 3 דקות.
מוסיפים את החלמונים אל החלבון בתנועות עטיפה ולבסוף מקפלים את השוקולד המומס פנימה.
מוזגים לתוך התבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים בחום בינוני נמוך למשך כ- 3/4 שעה , או עד שהעוגה מתייצבת .
מוצאים ומחכים לקירור, לא להיבהל העוגה צונחת מעט במרכז אך זה כל הרעיון.
בתוך המרכז שנוצר מוזגים את הפרפה.

אופן הכנה של הפרפה
מרתיחים חמאה על האש מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד חלב, מחכים 5 דקות.
מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. מוסיפים חלמונים+ גרידת תפוז ואת ליקר התפוזים.
מקציפים את החלבון עם כל כף הסוכר לקצף יציב, מקפלים בעדינות לתוך הקערה עם תערובת השוקולד, מוזגים בעדינות לתוך תבנית האפיה כן כן זן שאפינו בתנור (זו עם תחתית הבטן באמצע) . מכניסים להקפאה למשך שעתיים.

כעבור שעתיים
מוצאים ממקרר את קרם שוקולד לבן שבישלנו יום קודם מקציפים לקצף חזק , מורחים על הפרפה (השיכבה הראשונה שהוצאנו ממקפיא) , מישרים , ומכניסים להקפאה. נתקבלו: תחתית + 2 שכבות של קרם בצבעים שונים מכניסם למקפיא לחצי שעה.
את קרם שוקולד החלב אשר בישלנו יום קודם ונמצא במקרר : מחממים במיקרו גל עד שהופך נוזלי, ( לא חם מדי לבדוק עם כף עץ על השפתיים ) מוזגים על העוגה אשר נמצאת במקפיא מיישרים מקשטים בשברי שוקולד.
מכניסים שוב למקפיא עד שהקרם יתקשה בערך חצי שעה. אפשר לשחרר את העוגה מהתבנית. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 01/11/2008.


כניסה לאתר המתכונים