טארט תפוחים בקרמל ודבש - | |||
---|---|---|---|
כמות: 12 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 30 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד עם קמח מלא ´מעדנות´, מופשר לפי ההוראות על האריזה ½ 1 ק"ג תפוחי עץ מזן גראנד סמית, קלופים, מגולענים וחתוכים לשמיניות לאורכם 1 כוס סוכר חום 1 כף חמאה או מחמאה 2 כפות דבש 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים וקלויים 50 גרם שקדים קלופים, פרוסים וקלויים |
1.מחממים תנור לחום גבוה (210 צ.). מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. 2.מחממים במחבת גדולה את הסוכר עד שהוא נמס ומתחיל להזהיב בקצוות. מוסיפים את החמאה, אגוזי המלך, השקדים והדבש. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ - 12-10 דקות תוך כדי ערבוב קל, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מצננים לטמפרטורת החדר. 3.פורשים את הבצק על משטח עבודה. בעזרת קערית בקוטר 12-10 ס"מ קוצרים 12 עיגולים. מניחים את עיגולי הבצק בתבניות האפייה. מסדרים את תערובת התפוחים, האגוזים והשקדים בעיגול על פני הבצק. משאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ. יוצקים מעל כל עיגול כפית מהרוטב שנשאר בקערה. 4.אופים כ -15 דקות, עד להזהבה. מגישים חם . www.maadanot.co.il |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י karen בתאריך 06/05/2007. |