טארט תפוחים בקרמל ודבש - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד עם קמח מלא ´מעדנות´, מופשר לפי ההוראות על האריזה
½ 1 ק"ג תפוחי עץ מזן גראנד סמית, קלופים, מגולענים וחתוכים לשמיניות לאורכם
1 כוס סוכר חום
1 כף חמאה או מחמאה
2 כפות דבש
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים וקלויים
50 גרם שקדים קלופים, פרוסים וקלויים 
1.מחממים תנור לחום גבוה (210 צ.). מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2.מחממים במחבת גדולה את הסוכר עד שהוא נמס ומתחיל להזהיב בקצוות. מוסיפים את החמאה, אגוזי המלך, השקדים והדבש. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ - 12-10 דקות תוך כדי ערבוב קל, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מצננים לטמפרטורת החדר.
3.פורשים את הבצק על משטח עבודה. בעזרת קערית בקוטר 12-10 ס"מ קוצרים 12 עיגולים. מניחים את עיגולי הבצק בתבניות האפייה. מסדרים את תערובת התפוחים, האגוזים והשקדים בעיגול על פני הבצק. משאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ. יוצקים מעל כל עיגול כפית מהרוטב שנשאר בקערה.
4.אופים כ -15 דקות, עד להזהבה. מגישים חם .
www.maadanot.co.il 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י karen בתאריך 06/05/2007.


כניסה לאתר המתכונים