עוגת סולת קלה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  לא ידועה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  50 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
2 כוסות קמח תופח
6 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות חמאה רכה עד נמסה
1 תפוז מגורר
1 כוס סולת
1 כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שבבי שקדים

סירופ - לא חובה

2 כוסות סוכר
1 כוס מים
3-4 כפות יין אדום מתוק 
להקציף החלבונים לקצף נוקשה תוך הוספת 1 כוס סוכר.
להקציף החלמונים + הסוכר + חמאה. להוסיף את קליפת התפוז המגורר ואת שאר החומרים.
להכניס פנימה את קצף החלבונים ולהכניס לתבנית פיירקס מרובעת או 2 תבניות חד פעמיות של אינגליש קייק. לפזר מלמעלה את שבבי השקדים ולאפות בחום בינוני בין 30 - 40 דקות (תלוי בתנור).

אפשר לאכול את העוגה ככה או לשפוך עליה את הסירופ.

להכנת הסירופ: - להרתיח סוכר _ מים עד שהסוכר נמס לגמרי. להוריד מהאש ולהוסיף תוך בחישה את היין.

בתיאבון. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י אלינוער בתאריך 02/10/2007.


כניסה לאתר המתכונים