סופגניות שמרים "בלוף" - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לשים בקערת המיקסר: 1 קילו קמח רגיל 2 כפות שמרים יבשים 2 חלמונים 2 כפות סילאן גדושות כף ליקר אמרטו – אפשר ליקר אחר 2 שקיות סוכר וניל קורט מלח. למלית: סילאן, ריבה, מחית פירות יער, ממרח שוקולד,חלבה, תמרים או כל דבר שאתם חושקים בו. לפיזור: אבקת סוכר |
בסיר שמן לטיגון עמוק: מערבבים בקנקן 2.5 כוסות חלב קר + 2 כוסות מים רתוחים. מעבירים למיקסר – ל א ט תוך כדי עירבול. מערבלים הכל במיקסר - לדייסה דלילה. מוסיפים מים חמימים [לפי הצורך] עד שנהיה מרקם לא כל כך דליל, אבל נשאר דביק. מערבלים 3 דקות או עד שהמרקם נהיה אחיד - חלק. מניחים את קערת המיקסר על השיש ל-30 דקות שהבצק ינוח. מחממים היטב את השמן ולפני שמכניסים את הסופגניות מורידים ללהבה בינונית. ממלאים מצקת בגודל ב י נ ו נ י ומורידים בעזרת האצבע (כי הבצק דביק) את הבלילה לשמן הרותח. כל פעם 4-5 סופגניות-כי הן מתנפחות. מטגנים ב ס ב ל נ ו ת רבה שיהיה חום חום מ-2 הצדדים. אין צורך לכסות את הסיר במכסה. מגלגלים תוך כדי טיגון שכל הסופגניה תהיה חומה, לא למהר להוציא. מוציאים על ניר סופג. מקררים טיפה וממלאים . מפזרים הרבה אבקת סוכר. בתאבון! |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 27/11/2006. |