שטרודל פירות יבשים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  165 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבצק
400 גרם קמח תופח
200 גרם חמאת תנובה, רכה
1 גביע שמנת
1 חלמון
2 כפות סוכר

למלית
2 חלבונים
200 גרם צימוקים בהירים
200 גרם תאנים מיובשים קצוצים
200 גרם אגוזים קצוצים גס
150 גרם תמרים קצוצים
½1 כוסות סוכר
½ כוס שומשום
½ קוקוס
מרקחת פובידל למריחה

לציפוי
2 חלמונים
2 כפות שמן
אבקת סוכר לזרייה

* תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה 
1. להכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.

2. להכנת המלית: מקציפים את החלבונים מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.
מחממים תנור לחום בינוני.

3. מחלקים את הבצק לארבעה.
מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בגודל בינוני.
מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית.
מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה.
מכינים כך 4 גלילות.

4. טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות.
אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות.
מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.

בתאבון !  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 18/10/2006.


כניסה לאתר המתכונים