שטרודל פירות יבשים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 165 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לבצק 400 גרם קמח תופח 200 גרם חמאת תנובה, רכה 1 גביע שמנת 1 חלמון 2 כפות סוכר למלית 2 חלבונים 200 גרם צימוקים בהירים 200 גרם תאנים מיובשים קצוצים 200 גרם אגוזים קצוצים גס 150 גרם תמרים קצוצים ½1 כוסות סוכר ½ כוס שומשום ½ קוקוס מרקחת פובידל למריחה לציפוי 2 חלמונים 2 כפות שמן אבקת סוכר לזרייה * תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה |
1. להכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים. 2. להכנת המלית: מקציפים את החלבונים מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני. 3. מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בגודל בינוני. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות. 4. טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר. בתאבון ! |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 18/10/2006. |