אלחשו-בוריקיטאס במילוי אגוזים- מתוק - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר פרווה. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 30 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
הבצק: 1 כוס מים ½ כוס שמן 150 גרם מרגרינה קורט מלח [רק אם המרגרינה לא מלוחה] ½3 כוסות קמח המלית: ¼ קילו אגוזים קצוצים גס ¼ קילו סוכר 1 תפוז שלם מגורר בפומפיה הסירופ: 1 כוס סוכר ¼1 כוס מים כפית גדושה דבש מיץ לימון סחוט [מלימון 1] |
הכנת המלית: מגררים את התפוז השלם על פומפיה . מרסקים את האגוזים ריסוק גס. שמים את התפוז המגורר ואת האגוזים בסיר ומוסיפים את הסוכר, מערבבים ומבשלים עד הסמכה. מצננים במקרר. * אפשר וגם רצוי להכין את המילוי יום לפני הכנת הבצק. לפני המילוי אפשר להוסיף לתערובת מעט פירורי לחם. הכנת הבצק: שמים בקערה את השמן המרגרינה והמלח יוצקים מים חמים ומערבבים ורק אז מוסיפים את הקמח ובוחשים . הבצק צריך להיות גמיש. לוקחים כל פעם כדור קטן מהבצק ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח - לעגול בעובי כחצי סנטימטר. שמים כפית מהמלית ומהדקים את הקצוות בסלסול. מניחים על תבנית משומנת היטב ואופים בחום 200 מעלות כ-25 דקות, עד שהם מזהיבים. הכנת הסירופ: מבשלים את הסירופ עד המסת הסוכר והדבש ומצננים. טובלים את הבוריקיטס בסירופ ומניחים בצלחת הגשה. בתאבון! |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 22/08/2006. |