3 צמות שמרים קריספיות שוקולד השחר/נוטלה: - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 200 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
50 גרם שמרים טריים מיכל שמנת חמוצה 200 גרם מרגרינה רכה 3 חלמונים 3 כפות סוכר קורט מלח 4 כוסות קמח - לא להוסיף. מלית: שוקולד השחר או נוטלה בתוספת אגוזים פריכים. ציפוי למריחה/הברשה: חצי חבילה אבקת סוכר מעורבב עם 2 כפות חלב לממרח כמו טחינה. |
הבצק: לערבב בקערה את הקוביה של השמרים עם השמנת החמוצה. להמיס את השמרים בשמנת תוך כדי בחישה. להוסיף מרגרינה רכה מאד ולבחוש. להוסיף חלמונים וסוכר ומלח. להתחיל לולש עם 3.5 כוסות קמח, הכי הרבה 4 כוסות. לכסות בניילון נצמד. להכניס למקרר ל-3 שעות לפחות. לפתוח 3 עלים על שולחן מקומח מעט. למרוח בנדיבות קרם שוקולד. לגלגל לרולדה עבה. כל רולדה לחתוך ל-3 לאורך כשהחלק העליון נשאר סגור ולא חתוך. מחזיקים את החלק העליון ומתחילים לשזור צמה. לסדר את הצמות בתבנית כשמילוי השוקולד הגלוי כלפי מעלה, כמה שאפשר. ככה לסדר את כל הרולדות - 3 רולדות יפות. אופים בתנור 175 מעלות עד שמוכנות - לבדוק אחרי 30 דקות. לחמם את הציפוי של החלב ואבקת סוכר. לחמם למעין משחה. למרוח על הרולדות את הציפוי החם. * מלית פרג: לקנות פרג טחון טרי במעדניות..(לא בסופר) על חצי קילו פרג, לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש. להוסיף כוס סוכר. כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות דבש ו-50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש. כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון (וצימוקים אם רוצים). אפשר לגרר לימון לטעם, אפשר להוסיף כף יין. אפשר לפזר שוקולד צ´יפס או אגוזים. בתאבון! |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 07/06/2006. |