מאפין אפרסמונים\אגסים\תפוחים\אוכמניות - לפי פירות העונה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  14  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 ביצה
1 כוס ריוויון או יוגורט
3 כפות סוכר חום
3 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל טהור
½ כוס שמן
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה
קורט מלח
1 כוס אפרסמונים קצוצים לקוביות קטנות

לקישוט
3 כפיות סוכר חום
¼ כפות קינמון 
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים היטב את הביצה, ריוויון, סוכר, דבש, וניל, שמן וקליפת הלימון.
3. בקערה נפרדת מנפים קמחים, אבקת אפייה, סודה ומלח.
יוצרים גומה באמצע התערובת ויוצקים פנימה את החומרים הרטובים.
מערבבים במזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את האפרסמונים ובוחשים.
יוצקים לתבנית שקעים מרופדת במג´נטים מנייר.
5. מערבבים את הסוכר והקינמון וזורים על כל מאפין.
6. אופים כ-20 דק´.
מצננים, הופכים על הרשת ומגישים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 21/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים