טארט פירות יער עם פירורים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לקרם הווניל
2 כוסות חלב
½ כוס סוכר
5 חלמונים
2 כפות קורנפלור
1 כף קמח
1 תרמיל וניל חצוי לאורכו או 2 כפיות תמצית וניל
20 גרם חמאה

לבצק
½2 כוסות קמח
½ כוס סוכר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה

למלית
1 חבילה פירות יער מוקפאים מעורבים

לפירורים
1 כוס קמח
¼ כוס סוכר + 1 כף לזרייה על פני פירורים
70 גרם חמאה 
1. הקרם - שמים את החלמונים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים היטב עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר.
מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב.
שמים בסיר את החלב ואת תרמיל הוניל,.
מניחים על הכיריים ומביאים לרתיחה.
מסירים מהכיריים ויוצקים כמחצית מכמות החלב הרותח לתוך קרם החלמונים, תוך ערבול במהירות נמוכה ומחזירים לסיר עם שאר החלב.
מניחים על להבה נמוכה ומחממים תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהקרם סמיך.
מסירים מהכיריים ומורחים את החמאה על פני הקרם, משהים על הקרם עד לצינון.
2. הבצק - מערבבים בקערה את הקמח והסוכר ומוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד קצת רק עד לקבלת הבצק.
מקמחים את משטח העבודה.
מקמחים קלות את התבנית.
מרדדים את הבצק על משטח העבודה לעלה הגדול קצת יותר מקוטר התבנית ומרפדים בו את תחתית התבנית ואת שוליה.
מהדקים היטב את הבצק לדפנות ומסירים שוליים מיותרים.
מעבירים למקפיא לרבע שעה לפחות.
3. מחממים את התנור לחום 180 מעלות.
4. מרפדים את הבצק שבתבנית ברדיד אלומיניום וממלאים אותו בשעועית לבנה יבשה או בחומוס יבש כמשקולות.
אופים כ-15 דק´ עד שהבצק מתייצב.
5. מסירים את הרדיד ואת הקטניות ואופים כ-10 דק´ נוספות עד שהבצק מזהיב, מוציאים ומצננים.
6. הפירורים - שמים בקערה את הקמח ורבע כוס הסוכר, מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים עד שמתקבלים פירורים גדולים.
7. הרכבת הטארט - טורפים היטב במטרפה את הקרם הצונן ויוצקים אותו על הבצק האפוי.
מניחים את פירות היער על פני הקרם.
מפזרים למעלה את הפירורים וזורים עליהם את כף הסוכר.
8. אופים 25 דק´ עד שהפירורים מזהיבים.
מצננים ומגישים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 20/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים