תפוחים אפויים במלית ערמונים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 6 מנות. כשרות: כשר פרווה. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 30 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
6 תפוחים 1-2 כפיות מיץ לימון טרי 1 צנצנת מחית ערמונים ממותקת קינמון טחון, אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם 60 גרם חמאה [כולל שימון תבנית] |
1. קולפים את התפוחים וזולפים עליהם ממיץ הלימון. מסירים את חלקם העליון של התפוחים ושומרים בצד. מרוקנים את מרבית התוך ומשאירים דפנות עבות, נפטרים מהגלעינים וקוצצים את ´בשר´ התפוחים ומעבירים לקערה. 2. מחממים תנור לחום בנוני [180 מעלות], משמנים בחמאה. 3. מערבבים את מחית הערמונים עם ´בשר´ התפוחים. מתבלים בקינמון ובאגוז מוסקט לפי הטעם. 4. חותכים חמאה ל-6 קוביות ומניחים בכל תפוח. מכסים את התפוחים בחלק העליון של התפוח ששמרנו ומניחים בתבנית, זה ליד זה. 5. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דק´. מסירים את הרדיד ואופים כ-10 דק´ נוספות. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 13/02/2006. |