מעמול תמרים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 ק"ג סולת
300 גר´ מרגרינה בטעם חמאה
3 כפות סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
קורט מלח
½ כוס שומשום [לא חובה]
מים לפי הצורך
½ כפית מחלאב [תבלין המורכב מקצח, זרעי שומר ושומשום שחור]
¼ כפית גרגירי מסטיקה
למילוי:
500 גר´ תמרים בלי חרצנים
2 כפות שומשום
1 כפית קינמון
½ כפית גרגירי שומר
¼ כוס סוכר 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. לשים את כל חומרי הבצק ביד, מדי פעם מוסיפים מים, עד שהופך לבצק גמיש אך לא דביק מדי.

2. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במשך יממה בטמפרטורת החדר.

למילוי:
1. מערבבים את כל החומרים למילוי במעבד מזון.
חותכים כדורים קטנים מהבצק, יוצרים אליפסות מוארכות, ובעזרת האגודל פותחים וממלאים בתערובת התמרים. סוגרים ומגלגלים.

2. בעזרת צובטן [להשיג בשווקים הערביים] יוצרים את העיטור לאורך המעמול.

3. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.

4. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 02/12/2006.


כניסה לאתר המתכונים