מעמול תמרים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
1 ק"ג סולת 300 גר´ מרגרינה בטעם חמאה 3 כפות סוכר 1 גביע שמנת חמוצה 1 סוכר וניל 1 אבקת אפייה קורט מלח ½ כוס שומשום [לא חובה] מים לפי הצורך ½ כפית מחלאב [תבלין המורכב מקצח, זרעי שומר ושומשום שחור] ¼ כפית גרגירי מסטיקה למילוי: 500 גר´ תמרים בלי חרצנים 2 כפות שומשום 1 כפית קינמון ½ כפית גרגירי שומר ¼ כוס סוכר תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
1. לשים את כל חומרי הבצק ביד, מדי פעם מוסיפים מים, עד שהופך לבצק גמיש אך לא דביק מדי. 2. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במשך יממה בטמפרטורת החדר. למילוי: 1. מערבבים את כל החומרים למילוי במעבד מזון. חותכים כדורים קטנים מהבצק, יוצרים אליפסות מוארכות, ובעזרת האגודל פותחים וממלאים בתערובת התמרים. סוגרים ומגלגלים. 2. בעזרת צובטן [להשיג בשווקים הערביים] יוצרים את העיטור לאורך המעמול. 3. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שמזהיב. 4. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 02/12/2006. |