עוגת שוקולד חמה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  4  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
175 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 כפות קמח
½ כוס סוכר (100 גרם)
3 ביצים

אפשרות:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מוקצפת

4 ספלים או קעריות, חסיני חום בנפח 200 מ"ל 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).משמנים את הספלים או הקעריות.
ממלאים סיר במים עד למחציתו, מביאים לרתיחה ומניחים מעליו סיר נוסף ובו השוקולד והחמאה. מחממים עד שהם נמסים ונוצר קרם חלק. מסירים מהכיריים.
מערבבים בקערה את הסוכר ואת הקמח. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים עד שמתקבל קרם תפוח. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח והסוכר וממשיכים להקציף עוד דקה, עד שכל הגושים נעלמים ונוצרת עיסה אחידה. מוסיפים פנימה את קרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינה, לעיסה אחידה.
יוצקים לקערות ואופים כ-12 דקות, או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדין רך מאוד כאשר נועצים בו קיסם.
מגישים, ואם רוצים עורמים מלמעלה מהקצפת.

תודה למגזין "שף"  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 12/11/2005.


כניסה לאתר המתכונים