עוגת שמרים במילוי שוקולד - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לבצק - 40 גרם שמרים טריים ¼ כוס מים ½4 כפות סוכר 5 כוסות קמח 1 שקית סוכר וניל 2 ביצים 1 חבילה מרגרינה בטעם חמאה, מומסת ½ כוס חלב ½ כוס מים למלית: 1 חבילה מרגרינה בטעם חמאה 1 כוס סוכר ½ כוס קקאו 1 כפית קינמון 100 גרם שוקולד מריר 2 כפות שוקולד למריחה 100 גרם שוקולד לבן מגורר לציפוי: 1 ביצה אבקת סוכר תבנית קוגלהוף |
מכינים את הבצק: 1. מערבבים שמרים ו-½ כף סוכר בתוך ¼ כוס מים פושרים. מניחים בצד לרבע שעה, כדי שהשמרים יתפחו. 2. שמים קמח, 4 כפות סוכר, סוכר וניל וביצים בקערת מיקסר. 3. מערבבים את המרגרינה המומסת עם ½ כוס חלב ו-½ כוס מים, ומוסיפים לקערת המיקסר. 4. מוסיפים גם את השמרים שתפחו, לשים בעזרת וו לישה לבצק חלק, עד שהוא משתחרר מדפנות הקערה. אם הבצק דביק, מוסיפים 2-3 כפות קמח. 5. מכסים את הבצק במגבת, ומניחים לתפיחה של שעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מכינים את המלית: ממיסים בסיר מרגרינה, סוכר, קקאו, קינמון ושוקולד מריר, ומניחים בצד למשך כחצי שעה, עד שהמלית מצטננת ומתקבל מרקם משחתי. מרכיבים ואופים: 1. מחלקים את הבצק שתפח לשניים, ומרדדים לשני עלים דקים. 2. מורחים על כל עלה חצי מהמלית, מורחים עליה כף שוקולד למריחה ומפזרים על כל עלה 50 גרם שוקולד לבן. 3. מגלגלים כל עלה לרולדה, קולעים את שתי הרולדות כמו צמה ומסדרים בתבנית קוגלהוף משומנת היטב. 4. מתפיחים את העוגה כרבע שעה, ומורחים בביצה טרופה. 5. מחממים תנור ל-160 מעלות. 6. אופים כ-40 דקות. מצננים מעט, והופכים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד. הכנה מראש: אפשר להכין יום קודם, אך לפני ההגשה כדאי להכניס את העוגה לתנור מחומם למשך כ-5 דקות, שיעוררו את הטעמים והניחוחות שבה. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 12/03/2005. |