עוגת גבינה קרמית - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  120 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
חומרים לתחתית:
100 חמאה רכה
½ כוס סוכר
1 ביצה מס´ 3
¾ כוס קמח
1 כוס שקדים טחונים גס
½ כוס חלב

חומרים לקרם גבינה:
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 חלמונים
250 גרם גבינת שמנת
300 גרם גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה
400 גרם שוקולד לבן (מומס במיקרוגל)
1 גרידת תפוז
1/3 כוס ליקר תפוזים (קוונטרו או גראנד מארינייר)
½1 מיכלים של שמנת לקצפת (400 גרם)

חומרים לציפוי דובדבן:
200 גרם דובדבנים מגולענים
100 גרם סוכר
100מ"ל יין אדום
2 כפיות קורנפלור 
אופן ההכנה לתחתית:
1. מקציפים חמאה וסוכר כ-5 דקות, מוסיפים את הביצה
2. ממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות עד שהתערובת אוורירית.
3. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקמח, השקדים והחלב ומערבבים עד שהתערובת נבלעת בקערה (ערבוב יתר פוגע בבצק) משטחים את הבצק על תחתית עוגה 26 קוטר ואופים בטמפ´ של 180 מעלות כ-20 דקות. או עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים.

אופן ההכנה לקרם הגבינה:
1. מקציפים את החמאה עם הסוכר כ- 5 דקות מוסיפים חלמון וממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות.
2. מוסיפים חלמון נוסף וממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות
3. עוצרים את המיקסר ומשחררים את החמאה מהדפנות וממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות
4.מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה, השוקולד הלבן, הליקר, וגרידת התפוז ומערבבים עד שהתערובת חלקה
5.מוציאים לקערה ובאותו סיר של המיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים עם תערובת הגבינה
6. יוצקים על גבי התחתית האפויה ומכניסים למקרר ל-24 שעות.

אופן ההכנה לציפוי הדובדבנים:
1. מבשלים דובדבנים סוכר ויין אדום על אש קטנה כ-5 דקות
2. שמים בכוס את הקורנפלור ומוסיפים כ-4 כפות מים ומערבבים
3. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לדובדבנים המבושלים תוך כדי בחישה
4. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
5. מקררים ומוזגים על גבי הגבינה שהתקשתה.
6. מקשטים בשברי שוקולד לבן. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 25/11/2005.


כניסה לאתר המתכונים