פאי אגוזים וסילאן - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
בצק פריך ומתוק לקלתית
שני שליש כוס סילאן
1 כף חמאה
2 ביצים
1 כף קמח
350 גרם אגוזים, (מסוג אחד או מעורבבים מכמה סוגים)
½ כפית קינמון

תבנית בקוטר 28 ס"מ  
* מחממים סילאן וחמאה בסיר קטן, עד שהחמאה נמסה. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
* בינתיים מרדדים את הבצק ומשטחים אותו בתבנית.
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* מוסיפים את הביצים לתערובת הסילאן אחת אחת וכן קמח וקינמון ומערבבים היטב.
* מוסיפים אגוזים ומערבבים, עד שהם מצופים היטב בסירופ.
* יוצקים את תערובת האגוזים והסילאן על הבצק ואופים כחצי שעה, עד שהבצק משחים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 22/11/2005.


כניסה לאתר המתכונים