בקלאווה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
300 גרם חמאה מומסת
30 עלי פילו

למלית:
500 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון
4 טיפות מי פריחת הדרים

לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
½ כוס דבש
½2 כוסות מים
מיץ מ-½ לימון
כמה טיפות מי פריחת הדרים (אופציונלי) 
מכינים את המלית:
* מערבבים את כל החומרים בקערה.

מכינים סירופ סוכר:
* מבשלים בסיר את החומרים תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. כשהסירופ רותח, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות או עד לדרגת כדור רך. מסירים מהאש ומצננים.
* מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים את הבקלאווה:
* מברישים בחמאה 12 עלים ומניחים אותם זה על גבי זה. מפזרים עליהם שליש מהמלית ומטפטפים מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה 3 פעמים, כל פעם עם 6 עלים.
* מכסים ביתר העלים, חותכים למעוינים ואופים במשך 30 דקות, או עד שמזהיב.
* מוציאים מהתנור ומיד חוזרים על החיתוך למעוינים. יוצקים עליהם את הסירופ הקר, מצננים ומגישים קר. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 18/11/2005.


כניסה לאתר המתכונים