ריבת חלב - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
½ ליטר מים
½ כוס סוכר
2 ליטר חלב 3%
¼ כפית סודה לשתיה
חבילת ג´ולים
כפית תמצית וניל משובחת (אם רוצים) 
* מרתיחים בסיר בישול גדול וכבד את המים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.

* בסיר ניפרד מרתיחים את החלב ומוסיפים תוך כדי בחישה לסירופ הרותח. שמים את הג´ולים כדי שיצרו ערבוב קבוע בסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים לא מכוסה כשעתיים ומדי פעם מערבבים כדי לוודא שהחלב לא נידבק לתחתית.

* מערבבים את הסודה לשתייה עם רבע כוס מים ומוסיפים לסיר. בסיר נהייה קצף, בוחשים בכף עץ עד שכל הקצף נעלם. מבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי, עד שהריבה מקבלת צבע חום בהיר ועמוק וכשמטפטפים אותה בכף נוצרות טיפות ארוכות ומיתמשכות.

* מוסיפים תמצית וניל אם רוצים. מצננים מעט ומעבירים לצינצנות נקיות. מאחסנים במקרר. יש לה אורך חיים רב והיא יכולה להחזיק אפילו מספר שבועות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 18/11/2005.


כניסה לאתר המתכונים