עוגת תפוזים חגיגית - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
לעוגה: ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר ½2 חבילות (250 גרם) חמאה 5 ביצים ½2 כוסות (350 גרם) קמח 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה 1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים, קצוצים דק 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי קליפה מגוררת מתפוז אחד ½ חבילה (50 גרם) חמאה רכה - לשימון התבנית לסירופ: ½ כוס (100 גרם) סוכר ¼ כוס (60 מ"ל) מים ¼ כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים לקישוט:(אופציאונלי) 1-2 כפות שקדים פרוסים או קליפות תפוזים מסוכרות תבנית קוגלהוף בקוטר 28 ס"מ, או תבנית עגולה באותו קוטר תמונת המתכון: לחץ להגדלה |
תחילה מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ.) ומשמנים את התבנית בחמאה. מכינים את העוגה: 1. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך הקצפה, עד שהן נבלעות היטב בקרם. 2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והשקדים. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח, מיץ התפוזים וקליפת התפוז המגוררת, עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים במשך 50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר, המים ומיץ התפוזים ומביאים לרתיחה, תוך בחישה על להבה גדולה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות, עד שהסירופ מסמיך קצת. איחוד העוגה עם הסירופ: כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומצננים כעשר דקות. מניחים צלחת הגשה גדולה על התבנית, הופכים ומסירים את התבנית. יוצקים מייד את הסירופ על העוגה ואם רוצים, מפזרים את פרוסות השקדים או קליפות התפוזים המסוכרות. שמירת העוגה: * כשלושה ימים בטמפרטורת החדר, וכשבוע במקרר. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 31/10/2005. |