גלידת שושנים - | |||
---|---|---|---|
כמות: 700 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: פשוט וקל. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
250 מ"ל שמנת מתוקה 250 מ"ל חלב 30 גרם ראשי ורדים מיובשים 6 חלמונים 100 גרם סוכר 2-3 טיפות תמצית מי ורדים |
* בסיר מביאים לרתיחה את השמנת והחלב עם ראשי הוורדים. מניחים לתערובת להצטנן מעט, נותנים לוורדים למצות את הארומה והטעם ומסננים. * מערבלים במיקסר את החלמונים עם הסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. * משווים טמפרטורות: יוצקים מעט מהחלב לתערובת החלמונים, מערבבים ומוסיפים את יתרת החלב. מניחים את התערובת מעל ביין מארי וממשיכים לערבב עד שהיא מסמיכה: היא צריכה להגיע לטמפרטורה של 85 מעלות או להיות סמיכה מספיק כך שתכסה כף עץ ואם נעביר בה אצבע ייווצר שביל שלא ייסגר. * מסננים את התערובת ומקררים אותה כמה שיותר מהר (רצוי להכניס לקערה מלאה בקרח). מכסים את הכלי ומעבירים למקרר. * כאשר התערובת קרה מוסיפים את תמצית הוורדים, מעבירים למכונת גלידה או מקפיאים ופועלים לפי ההוראות להכנת גלידה ללא מכונה. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 27/10/2005. |