גלידה בסיסית - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  7  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
3 כוסות חלב (3%)
2 כפיות תמצית וניל מאיכות מעולה (כמו של מקורמיק או ספייס איילנד)
כוס שמנת מתוקה
כוס סוכר 
1. מערבבים יחד במיקסר את כל המרכיבים פרט לשמנת. מוסיפים את השמנת ומערבבים ביד.
2. מכניסים לתבנית שטוחה 20 על 20 ס"מ ומניחים במקפיא. כשהתערובת מתחילה לקפוא, 3-2 ס"מ בכל צד, יש לערבב אותה שוב במיקסר.
3. משטיחים שוב בתבנית ומחזירים למקפיא. הגלידה מוכנה לאחר 4-3 שעות.

*לגלידת שוקולד, מוסיפים 150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול).
*לגלידת אגוזים, מוסיפים 150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים.
*לגלידת ריבת חלב, מוסיפים 100 גרם ריבת חלב.
* לגלידת וניל עם עוגיות, מוסיפים 150 גרם עוגיות שבורות.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 27/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים