עוגת צפיחית בדבש (טארט טאטין) - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
למילוי:
200 גרם חמאה
200 גרם דבש
100 גרם סוכר
2 ק"ג תפוחים קלופים מגולענים וחצויים

לתופין:
½1 כוסות חלב
500 גרם סוכר
320 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם דבש וניל
4 ביצים
4 כפיות אבקת אפייה
2/3 כפיות מלח

תבנית מלבנית 33 על 27 ס"מ. 
מבשלים במחבת את החמאה, הדבש והסוכר עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים ומקבלים צבע קרמל.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומסדרים את התפוחים על התבנית.
שופכים את הקרמל על התפוחים.

אופן הכנת העוגה:
1. מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מקציפים את החמאה והסוכר לקרם תפוח ואוורירי, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הדבש והווניל, מוסיפים 2 כפות קמח במהירות איטית, את הביצים אחת אחת ומערבבים.

2. מוסיפים את החלב במהירות איטית לסירוגין עם הקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. מוזגים את העיסה על התפוחים ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות עד שהסכין יוצאת יבשה. מקררים והופכים את העוגה על מגש הגשה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 21/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים