פאי מרנג תפוחים ופירות יער - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  6  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  45 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
4 דפי בצק פילו
תרסיס שמן (בטעם חמאה- לא חובה)
4 תפוחים גדולים (גרנד סמיט), קלופים, חתוכים
2 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
½ כפית קינמון
1 כוס תערובת פירות יער טרי או קפוא
½ כוס אבקת סוכר 
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2. מרססים תבנית פאי (קוטר 24) ומסדרים עלה בצק פילו ומרססים אותו בתרסיס שמן. חוזרים על הפעולה עם כל העלים. מקפלים פנימה את קצוות העלה ואופים כ- 10 עד 15 עד להשחמה.
3. בינתיים, בסיר מבשלים קלות את התפוחים עד שמתרככים, מוסיפים את החלמונים, הסוכר, תמצית הוניל והקינמון.
4. מוסיפים את תערובת פירות היער, מערבבים ומפזרים מעל לעלי הפילו. אופים 10 דקות.
5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב תוף כדי הוספת אבקת הסוכר.
6. מוציאים את הפאי מהתנור, מורחים מעל את המרנג ומחזירים לתנור ל- 10 דקות נוספות או עד שהמרנג יציב וזהוב.
7. מגישים חם או קר. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 16/10/2005.


כניסה לאתר המתכונים