טורט דובוש שוקולד- תפוז - | |||
---|---|---|---|
כמות: 1 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: למקצוענים. זמן הכנה: 5800 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
7 ביצים 1 כוס קמח מנופה ¾ כוס סוכר ¼ כפית מלח לזיגוג: 2 כפות ליקר תפוזים ½1 כוסות ריבת תפוזים למלית: 3 מיכלים שמנת מתוקה 400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות לציפוי: 1 כוס סוכר ½ כוס מים ¾4/3 כוס אגוזי לוז קצוצים 3 תבניות קפיציות בקוטר 24-26 ס"מ |
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים שלושה בסיסים של תבניות קפיץ. 2. מכינים את הבסיסים: מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר 10 דקות במהירות גבוהה, או עד שנוצר קצף יציב ובהיר. מקפלים פנימה את הקמח והמלח ומבליעים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה. 3. מורחים על התחתיות שכבה מהבלילה בגובה כחצי ס"מ ואופים כ 6 דקות, או עד שהבצק מזהיב במקצת. מוציאים מהתנור, מצננים ומורידים מהבסיס. מכינים באותה דרך עוד שישה בסיסים (אפשר להכין יום מראש). 4. מכינים את הזיגוג: מחממים את הריבה בסיר קטן עד שהיא נעשית נוזלית ומעבירים דרך מסננת. מוסיפים את הליקר ומערבבים. 5. מכינים את המלית: מחממים את השמנת בסיר בינוני, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מסירים מהלהבה, מעבירים לכלי אחסון ומאחסנים במקפיא כשעתיים (אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר למשך הלילה). מוציאים מהמקפיא ומקציפים בקערת המיקסר במהירות גבוהה, עד שנוצרת קצפת יציבה. 6. מרכיבים את העוגה: חותכים את הבסיסים בשוליים כדי שכולם יהיו בגודל אחיד. מניחים בסיס ראשון על תחתית של תבנית קפיצית, מורחים עליו מעט מהריבה ומעליה שכבה דקה של קצפת (הקצפת צריכה להספיק לכל השכבות, כולל ציפוי הדפנות). חוזרים על הפעולה שמונה פעמים, מכסים בבסיס האחרון וסוגרים את דפנות התבנית. 7. מכינים את הציפוי: מבשלים את הסוכר והמים בסיר קטן, מערבבים עד שנוצר קרמל בגוון חום בהיר ויוצקים במהירות על פני העוגה (דפנות התבנית מונעות את נזילת הקרמל לצדדים) לפני שהקרמל מתקשה מסמנים בעזרת סכין 16 מנות ומשחררים את דפנות התבנית. 8. מורחים את שאריות הקצפת על דפנות העוגה ומצפים באגוזים קצוצים. העוגה נשמרת במקרר כ 4 ימים. כדי לפרוס אותה מומלץ להשתמש בסכין חמה. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/08/2005. |