עוגת שוקולד עם בירה שחורה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  14  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבישול:
4 כפות קקאו
5 כפות סוכר
3 כפות מים
1/2 חב´ מרגרינה
2 כפות ברנדי

בנפרד:
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 חב´ מרגרינה רכה
חב´ קטנה של קמח אוסם
3/4 כוס בירה שחורה 
מבשלים על אש בינונית את הקקאו עם הסוכר, המים והמרגרינה תוך כדי ערבוב. אחרי שהקרם שוקולד מוכן מורידים מהאש ומוסיפים את הברנדי, מניחים בצד לצינון.
מקציפים חצי כוס סוכר עם המרגרינה עד למצב קרמי, מוסיפים את החלמונים בהדרגה תוך כדי הקצפה, ולאחר מכן מוסיפים גם את הקמח בהדרגה ולבסוף את הבירה השחורה, ואת הקרם שוקולד המצונן. מעבירים לקערה גדולה ומקציפים את החלבונים עם כוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף סמיך ויציב. מערבבים את בלילת השוקולד עם הקצף. אופים בתבנית משומנת בחום של 180 מע´ כ- 45 דק´ או עד שקיסם יוצא נקי. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י iris1811 בתאריך 18/08/2005.


כניסה לאתר המתכונים