ריבת שזיפים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
½1 ק"ג שזיפים כהים ומאורכים
1 ק"ג סוכר
1 לימון או שני ליים
¼ כוס תרכיז פטל
¼ כוס מים 
שוטפים את השזיפים, חותכים כל אחד לרבעים וזורקים את הגלעינים.
לאחר מכן, מכניסים לסיר את הסוכר והמים, ומניחים על אש מוקטנת למינימום בלהבה הגדולה ביותר בכיריים. בוחשים. על זה סוחטים לימון יחד עם בשרו. מוסיפים את תרכיז הפטל. בוחשים. כאשר כל זה הופך לסירופ, מוסיפים את השזיפים.
מבשלים עד שהשזיפים רכים. בוחשים מדי פעם בעדינות. מצננים.
מעבירים לצנצנת מעוקרת.
הרבה נשמרת במקרר אף לכמה חודשים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 08/11/2005.


כניסה לאתר המתכונים