בלינצס ברוטב קטיפתי - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  165 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
בלילת הבלינצס:
2 ביצים
1 כוסות קמח
1 כוסות חלב
קורט מלח
¼ כוס חמאה מומסת. (לשימון מחבת הבלינצס ולהברשת הבלינצסים המוכנים).

3-4 אספרגוס טרי (לכל בלינצס)

מרכיבי הרוטב:
4 חלמונים
75 גרם חמאה מומסת
4 כפות מיץ לימון טרי
½ כפית חרדל דיז´ון
¼ כוס יין לבן
1 כפות עירית קצוצה
מלח
פלפל לבן

¼ כוס פירורי לחם לפיזור על הבלינצס לפני ההגשה.

4 כפות חמאה. 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

להכנת הבלינצס:
טורפים את הביצים עם החלב והקמח בקערה לתערובת חלקה.מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
מניחים ´לנוח´ במקרר לשעתים.
משמנים מחבת בחמאה ומכינים את הבלינצסים .

בישול האספרגוס:
קולפים את האספרגוס הטרי.
חולטים את האספרגוס במיי מלח. (לשמור לא לבשל בישול יתר).
מסננים וטובלים מיד את האספרגוס במיי קרח (לשמירת צבעו הירוק העז של הירק ולעצירה מידית של תהליך הבישול).
מניחים בצד

מכינים את הרוטב:
מערבלים בבלנדר את החלמונים עם החמאה הנוזלית (טיפין טיפין) עד שהרוטב מסמיך (כמו בהכנת מיונז ביתי). מוסיפים את החרדל ,מיץ הלימון,והמלח. מפלפלים.
מסיימים בהוספת היין והעירית הקצוצה ומערבבים לרוטב קטיפתי חלק .

להכנת פירורי הלחם:
לערבב קלות במחבת קטנה את פירורי הלחם עד שהם משחימים מעט.

הרכבת המנה:
מוסכים כל בלינצס במעט חמאה מומסת.
עוטפים 4-3 גבעולי אספרגוס בבלינצס ,מגלגלים ,משאירים קצוות פתוחים. ראשי האספרגוסים "מציצים" מהבלינצס.
מניחים בצלחת הגשה הניתנת לחימום.
אופים מספר דקות בתנור.מוציאים ויוצקים מין הרוטב הצהבהב על ראשי האספרגוס .
בוזקים את פירורי הלחם מעל הבלינצים ומגישים.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 12/06/2005.


כניסה לאתר המתכונים