מאפה גבינה וצימוקים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  25 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 חבילה 600 גרם בצק פילאס תורכי של מעדנות
1 ביצה טרופה

למלית: 500 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
100 גרם צימוקים
5-6 כפות סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
2 חלבונים 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, פורסים את עלה הפילאס על משטח עבודה, חותכים ל-10 מלבנים שווים ומערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
2. שמים על משטח העבודה מלבן בצק, מניחים לאורך הצלע הארוכה של הבצק מעט מהמלית ומגלגלים פעם אחת.
מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים עד הסוף.
מדביקים את קצה העלה בביצה טרופה ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
3. לאחר הכנת המאפים מורחים את הבצק בביצה טרופה, אופים כ-25 דקות עד להזהבה, מגישים פושר בעיטור אבקת סוכר.  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 07/06/2005.


כניסה לאתר המתכונים