עוגיות גבינה מלוחות - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
---|---|---|---|
כמות: 40 מנות. כשרות: כשר חלבי. קושי: בינוני. זמן הכנה: 60 דקות. | |||
מצרכים: | אופן הכנה: | ||
½3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 200 גרם חמאת תנובה מרוככת 250 גרם גבינת תנובה 5% או 9% 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מגוררת 200 גרם גבינת קולאז´ קצ´קבל מגוררת 1 גביע שמנת תנובה אורגינל 15% 1 ביצה מלח גס, פלפל שחור גרוס 1 כוס עשבי תיבול קצוצים [עירית, טימין, ריחן, שמיר] 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס 4 כפות זיתים שחורים קצוצים לבירוש: 1 ביצה טרופה 2 כפות שמן 100 גרם גבינת העמק מגוררת גס או 100 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן להגשה: 3 גביעי יופלה או ריויון צונן |
1. שמים בקערה את כל המרכיזים ולשים לבצק אחיד - אם יש צורך מוסיפים מעט קמח. מקררים שעתיים. מחממים תנור לחום גבוה [200 מעלות] מחלקים את הבצק לכדורים בגודל משמש קטן, משטחים מעט כל כדור ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 2. מורחים את העוגיות בביצה טרופה מעורבבת עם שמן, אופים כ-20 דקות - עד שהעוגיות מזהיבות מעט, מוציאים את התבנית מהתנור, זורים על כל עוגיה מעט מגבינת העמק המגוררת, אופים עוד 5 דקות עד שהגבינה תימס. 3. מגישים בטמפ´ החדר עם יופלה לבן או ריויון צונן. |
||
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 07/06/2005. |