עוגה עם קרם וניל+וויסקי+מנגו מזוגג - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  210 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבסיס:
1 שמנת חמוצה
¼1 חב´ מרגרינה
¾2 כוסות קמח רגיל
1 שקית סוכר וניל
3 כפות סוכר
4 חלמונים (צהוב).

לוניל:
2 ביצים
¼ כוס סוכר
2 חב´ אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת מתוקה 32%
1 כפית תמצית רום

לציפוי:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1/3 כוס וויסקי
3 מנגו
1 ג´לי בטעם לימון הכנה לפי הקופסא
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

בצק - לערבל את הכל. לשפוף לתבנית עגולה 26, ולתנור 180 ל-25 דק´.
וניל - להקציף ביצים עם סוכר (כל הביצה). להקציף שמנת עם הפודינג והרום. לקפל ביצים לשמנת. לערבב היטב.
מנגו - לקלף ולחתוך לפרוסות יפות ולהשרות בוויסקי. להכין סירופ מהמים והסוכר. לצנן את הסירופ.

הרכבה:
על הבסיס למרוח יפה וחלק את הקרם וניל. לטבול את המנגו בסירופ ולהניח מסודר יפה על הוניל
עד שיכסה את כולו. לטפטף מעל את שאריות הוויסקי (חבל לבזבז). לצנן. להכין בינתיים את הג´לי ולצנן אותו כמה דק´ מועטות שלא יתקרש. למזוג ברכות ובעדינות על המנגו עד שיכסה את כל התבנית ואת כל המנגו לגובה. אפשר לקשט את המנגו בעלים של נענע לפני הג´לי. לקרר 3 שעות לפחות במקרר.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 27/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים